Vita:Futball-labda

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Juhasz peter 13 évvel ezelőtt a(z) Első vb, de miben? témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (besorolatlan)
Sport témájú szócikkek (besorolatlan)


Nem értem, hogy a felsorolásba miért került bele a TerraPass, hisz az egy EB labda volt, míg a felsorolás címe VB labdák.

Ha berkeült a TerraPass, akkor ide kívánkozik még a Roteiro (Portugália) is, amire emlékszem.

Ha marad és / vagy bekerül akkor pedig a felsorolás címében kellene nézelődni.

Adidas-reklám[szerkesztés]

Az 1920-as évek elején Adolf Dassler fejlesztette ki és gyártotta kora legjobb futballtermékeit. Ma az általa alapított vállalat szintén ezzel büszkélkedhet. Több mint 80 évnyi tapasztalat és sportszenvedéllyel a háta mögött az Adidas nemcsak kielégíti, hanem túl is szárnyalja több millió futballista igényeit világszerte. A futball iránti példátlan odaadása, és a minden idők legjobb sportolóival és csapataival való szoros együttműködése tette lehetővé, hogy mára az Adidas a futballtörténet szerves részévé és a világ vezető futballmárkájává vált. Az Adidas 1963-ban fejlesztette ki első professzionális meccslabdáját, amikor még a legtöbb labda nehéz és barna színű volt, és fájdalmas volt megrúgni.
Kérünk ehelyett tényszerű, lexikonba való szöveget. És kedves sportbarátok, nem elég írni, olvasni is kellene. Miféle baromság ez a mondatrész: "Több mint 80 évnyi tapasztalat és sportszenvedéllyel a háta mögött" - mi????? 80 év sportszenvedéllyel a hát mögött???? Kinek a háta mögött? Az Adidas márka háta mögött? Vagy esetleg az Adidas márkájú termékeket gyártó vállalat háta mögött? Nem lehetne ezt kevésbé közhelyesen megírni? És nem "több mint", hanem pontosan mennyi? És mire vonatkozó tapasztalat?
A sportnyelv kontroll nélküli használata egy lexikonban öl, butít és nyomorba dönt.--Linkoman vita 2010. június 14., 11:17 (CEST)Válasz

Tényleg magyar?[szerkesztés]

Az angol nyelvű wikipédián nincs ilyan hivatkozás: "Azóta pettyes, mióta 1960-ban egy magyar mérnök, Lévay József (1924–2008) kifejlesztette, hogyan lehet ötszögekből és hatszögekből összevarrni." továbbá a simontornyai gyár megemlítése sem biztos, hogy lexikonba való.

Első vb, de miben?[szerkesztés]

Töröltem ezt a mondatot "A világbajnokság volt az első, melyet élőben közvetített a televízió; ", mert úgy lehet érteni, hogy '70-es mexikói vb volt az első, amit élőben közvetített a tv. Nem tudom mire akar vonatkozni az első szó, de az biztos, hogy nem ez volt az első, amit előben közvetített a tv. Az 1954-es vb-ről Angliában már volt élő adás, és Magyarországon is lehetett már élőben követni a '66-os vb-t. Péter 2010. június 28., 07:53 (CEST)Válasz