Vita:Boross Csilla

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt JSoos 5 hónappal ezelőtt a(z) Születési dátum témában

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Születési dátum[szerkesztés]

A születési dátum korábban szerepelt a szócikkben, amelynek forrása az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) színházi adattára volt, amely alapján az adatot széles körben ismertnek lehetett tekinteni ("widespread public knowledge"). Az adattal kapcsolatos szerkesztési háború közben 2023 őszén az adat az OSZMI oldaláról eltűnt, amely valószínűleg összefügg azzal, hogy a magát Boross Csillaként azonosító szerkesztő kifejezetten kérte is, hogy a szócikkben ne szerepeljen ez az adata. Lásd a szerkesztési összefoglalókat, és a vitalapját. (NB. Az OSZMI adatlapja korábban nem került archiválásra, de egy, a szócikkben is hivatkozott könyvben is szerepel a dátum, amelynek elektronikus változata továbbra is elérhető a Hungaricana oldalán. (Németh-Buhin Klára: Németh-Buhin krónika - Thorma János Múzeum könyvei 25., 2007, Kiskunhalas, 2007)

A születési dátum törléséről vita alakult ki a kocsmafalon is: Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Születési dátum törlése. A vita során az a konszenzus született, hogy a szócikkben nem szerepeltetjük a továbbiakban a születési dátumot, és a Wikidatában szereplő adat sem jelenik meg a infoboxban.

JSoos vita 2023. november 21., 15:21 (CET)Válasz