Vita:Boehm János

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Malatinszky 11 évvel ezelőtt a(z) Törlési megbeszélés témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Irodalmi témájú szócikkek (besorolatlan)
Életrajzi szócikkek (besorolatlan)

Törlési megbeszélés[szerkesztés]

Törlési megbeszélés lezárt jegyzőkönyve


Az alábbi törlési javaslatot archiváltuk. Kérjük, ezt a megbeszélést már ne módosítsd! A további hozzászólásokat a cikk vitalapjára írhatod. Ezt a lapot már ne szerkeszd!

Az eredmény: Megmaradt. Köszönet Karmelának a cikk feljavításáért. --Malatinszky vita 2012. november 25., 18:16 (CET)Válasz

Boehm János[szerkesztés]

(cikkcikk szerkesztésevitavita szerkesztésemunkalapmunkalap szerkesztésetörténethivatkozásoklogdellogfigyeltörölátnevezjogsértőzlevédlezárWP:AK)

Egy műve jelent meg, de még az sem biztos, hogy az övé, mert ugyanezt a cikket Szinnyei Koy Tóbiásnál is feltünteti. Hkoala 2012. november 22., 22:59 (CET)Válasz

  •  maradjon Ezt találtam:

„Azon rovartudósok között, kik a múlt századnak utóján és a jelennek elején a külföld figyelmét is magukra vonták két férfiú jeleskedett : Koy Tóbiása magyar kamaránál pénztárnok, és Boehm János a magyar helytartó tanácsnál számvevő tiszt, kik a honi rovarokat fáradhatlan szorgalommal gyűjtvén, vizsgálván, és a külföldi jeles rovartudósokkal megismertetvén, hazánk rovartanának alapját megvetették.”

– Hanák: Az állattan történelme és irodalma Magyarországban. 77–78. o.  

Megtaláltam az írását is online, és abból úgy gondolom, hogy Koy Tóbiásnál alighanem tévedés lesz az Szinnyeinél, még utánanézek.
Kiegészítgetem a cikket, még nem vagyok kész.
--Karmela posta 2012. november 23., 10:38 (CET)Válasz
Igen tévedés, a Vorschlag zu einer neuen Tödtungsmethode hartschaliger Insekten-nek egyedül ő a szerzője, viszont van egy közös cikke is kettőjüknek: »Anmerkungen über einige Insekten« cím alatt néhány magyarországi bogárról 1802-ben a »Naturforscher« című német folyóiratban.
Továbbá megjelent a kéziratban maradt naplójáról is egy cikk a Rovartani lapokban Egy múlt századbeli napló címmel, és ez a cikk kilencven évvel a napló megírása után is rovartani és rovartan-történeti szempontból figyelemre méltó bejegyzéseket talált benne.
--Karmela posta 2012. november 23., 11:23 (CET)Válasz
Karmela, nem lenne kedved beszállni a projektbe? --Hkoala 2012. november 23., 17:22 (CET)Válasz
Ha formálisan nem is, de a lényegét tekintve már benne vagyok egy ideje :)
Maradjon csak ez továbbra is így, hogy a törlésiről vadászom le a cikkeket. Szeretnék további példákat is generálni arra, hogy a törlési megbeszélés nem feltétlenül a cikk halála.
--Karmela posta 2012. november 23., 17:27 (CET)Válasz

A fenti megbeszélést archiváltuk. Kérjük, további hozzászólásokat már ne írj hozzá! Ezt a lapot ne szerkeszd!