Vita:A Ferencvárosi Torna Club labdarúgásának története

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pilgab 14 évvel ezelőtt a(z) Jogsértő? témában
Ez a szócikk a következő műhely(ek) cikkértékelési spektrumába tartozik:
Labdarúgás témájú szócikkek (jól használható besorolás)
Sport témájú szócikkek (jól használható besorolás)

Sziasztok!

Lehet, hogy rossz helyre írok de lenne egy megjegyzésem a lappal kapcsolatban. Konkrétan erre a részre vonatkozóan:

" ... Az új évtizedet is bajnoki arannyal kezdte a Ferencváros, és az 1931/32-es idény után ismét meghaladta a rúgott gólok száma a százat. Ezután nyolc évig böjtöltek a ferencvárosi érzelmű drukkerek, az újabb bajnoki címre ugyanis egészen az 1948/49-es idényig kellett várni. Közben azért történt egy s más. 1944. augusztus 2-án a Ferencváros FC beolvadt az anyaegyesületbe, az FTC-be, így ekkor egy vezetés alá került az egész egyesület. A Ferencváros első magyar csapatként repülővel utazott Amerikába ... "

Véleményem szerint a szöveg első olvasatra azt sugallja, hogy a repülőgépes túrára 1944-ben került sor, holott ez nem így van. 1947. július 10. és augusztus 22. között öregbítette a csapat a magyar foci hírnevét Amerikában, egészen pontosan Mexikóban. Szerintem tehát Mexikó nevét sem ártana megemlíteni. Azért köszönöm az élményt.

Amennyiben nem a megfelelő helyen jeleztem észrevételemet, elnézést kérve tudjátok be rutintalanságomnak, ugyanis ez az első alkalom, hogy bekapcsolódom a Wikipédia munkájába.

Üdvözlettel: Vári Zoltán (Ruyter)

Jogsértő?[szerkesztés]

Az egész cikk a Fradi hivatalos honlapján található történelmi rész másolata, a kisebb átírogatások után is közel 100%-ban ugyanaz. Ilyenkor mi a helyzet? Két év telt el, és senki sem szólt. - CFC vita 2010. április 1., 13:29 (CEST)Válasz

Te most szóltál :) Igazság szerint első körben rá kellene tenni a {{másolmány}}(?) sablont, aztán megkeresni a honlapot, hogy engedélyezik-e a közzétételt az ismert feltételekkel. Pilgab üzenet 2010. április 2., 19:25 (CEST)Válasz