Varázslók a Waverly helyből – A film

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Varázslók a Waverly helyből – A Film
(Wizards of the Waverly Place: The Movie)
250px
Rendező Lev L. Spiro
Forgatókönyvíró Daniel Berendsen
Zene Kenneth Burgomaster
Operatőr David A. Makin
Vágó Matthew Colonna
Jelmeztervező Mona May
Díszlettervező Mark Hofeling, Wing Lee
Gyártás
Ország  Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Időtartam 90 perc
Forgalmazás
Forgalmazó magyar InterCom
Bemutató magyar 2010. február 3.
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.
Kronológia
Kapcsolódó sorozat Varázslók a Waverly helyből
Külső hivatkozások
Hivatalos oldal
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

Varázslók a Waverly helyből – A Film (Wizards of the Waverly Place: The Movie) egy 2009-es amerikai egész estét film, amely a Varázslók a Waverly helyből című sorozat alapján készült. A sorozatot és a filmet is a Disney csatorna sugározza.

Történet[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Alex Russo (Selena Gomez), aki egy varázslócsaládból származik, már felnőttnek érzi magát, pedig még nem az. Amikor a szülei és testvérei, Justin (David Henrie) és Max (Jake T. Austin) nyaralni készülnek, ő egy buliba akar elmenni, de szülei nem engedik meg neki. Varázslattal próbált eljutni Alex barátnőjével, Hurper-rel (Jennifer Stone) a buliba, de a varázslat nem jól sül el. A szülei úgy büntetik Alex-et, hogy el kell mennie a családdal nyaralni a Karibi-szigetekre. Alex szánalmasnak érzi a családját, s egyszer amikor nagyon feszülté válnak a dolgok, azt kívánja Justin erős varázspálcájával a kezében, hogy a szülei bárcsak ne találkoztak volna (ugyanis a szülei ezen az üdülőhelyen találkoztak először). A varázspálca Alex tényleges akarata nélkül teljesítette a kívánságot, s a szülei nem ismerték egymást. Alexéknek hamar kellett cselekedniük, mert ha nem sietnek, a szüleik megismerkednek másokkal, s ők eltűnnek a Föld színéről. A srácok izgalmas kalandok során próbálják megszerezni az Álmok Kövét, amely teljesít egy kívánságot, s visszafordítja a varázslatokat, de ez nem egy könnyű feladat, főleg hogy a kő a dzsungel mélyén van.

A filmben sor kerül a sorozatban már többször említett varázslópárbajra, ahol a varázslótanoncok megmérkőznek egymás ellen, hogy ki tarthassa meg a varázserőt. Ekkor csak Justin és Alex mérkőzik meg egymással, mert Max-et már beszippantotta egy őrvény. A csatát Alex nyeri meg, de nem véglegesen, mert az Álmok Kövétől azt kívánja, hogy bárcsak minden úgy lenne, mint a kívánsága előtt.

Szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Cindrella Goscoperry-Anne-Nemes Takách Kata

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]