Van benne valami

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Van benne valami
MűfajTelevíziós vetélkedő

RendezőKoós György
MűsorvezetőVágó István
FőcímzeneVan benne valami
VégefőcímVan benne valami
ZeneszerzőDolly Roll

OrszágMagyarország
Nyelvmagyar
Gyártás
Részenkénti játékidő20-30 perc
Sugárzás
Eredeti adóMTV1 (Magyar Televízió)
Eredeti sugárzás1987. január 31. – 1993. december 21.
SablonWikidataSegítség

A Van benne valami egy 1987–1993 között futó televíziós vetélkedő volt az MTV1 csatornán. Műsorvezetője Vágó István volt.

Története[szerkesztés]

Vágó Istvánra televíziós karriere 1975-ben a Riporter kerestetik című vetélkedőben indult. Itt figyelt fel rá Vitray Tamás, aki már 1976-ban egy barkochbajáték, a Kicsoda - Micsoda vezetését bízta rá. A Van benne valamit 1987-ben tűzte műsorára a Magyar Televízió, és 1993-ig sikerrel futott a vetélkedő.[1] Ekkor indult Vágó újabb vetélkedője a Mindent vagy semmit.

A játék menete[szerkesztés]

A játékosnak Vágó Istvánnal kellett barkochbáznia, miközben a megfejtésre adott idő fogyott. Ha a játékos kitalálta a helyes választ, akkor a Centrum Áruháznak köszönhetően tárgynyereményeket kaphatott, vagy aki úgy döntött, választhatta egy redőny mögé rejtett számára ismeretlen nyereményt. Ezzel könnyen rosszabbul járhatott, mert előfordult, hogy ott pl. csak egy golyóstoll volt.[2]

Érdekességek[szerkesztés]

1988-ban Gálvölgyi János kiparodizálta a műsort a Gálvölgyi Show című műsorában, ami azt igazolja, hogy a Van benne valami rendkívül népszerű volt. Gálvölgyi nemcsak a játékosokat alakította benne fergetegesen, de a kvízprofesszor Vágó Istvánt is kiválóan utánozta.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. 5 kiváló vetélkedő Vágó Istvánnal, amit ma is szívesen néznénk (magyar nyelven). PORT.hu, 2021. február 21. (Hozzáférés: 2023. június 25.)
  2. Mit rejt a reluxa? – Emlékszel a Van benne valami műsorra Vágó Istvánnal? | nlc (magyar nyelven), 2020. július 28. (Hozzáférés: 2023. június 25.)