Tony La Russa’s Ultimate Baseball

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Tony La Russa's Ultimate Baseball szócikkből átirányítva)
Tony La Russa’s Ultimate Baseball
FejlesztőBeyond Software
KiadóStrategic Simulations
TervezőDon Daglow
ZeneszerzőGeorge Sanger
SorozatTony La Russa Baseball
PlatformokCommodore 64, DOS
Kiadási dátum
  • US 1991.
  • EU 1991. (C64)
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
SablonWikidataSegítség

A Tony La Russa’s Ultimate Baseball baseball-videójáték, a Tony La Russa Baseball sorozat első tagja, melyet a Beyond Software fejlesztett és a Strategic Simulations jelentetett meg. A játék 1991-ben jelent meg DOS és Commodore 64 platformokra.

Fogadtatás[szerkesztés]

A Tony La Russa’s Ultimate Baseballból 85 684 példányt adtak el, ezzel a Strategic Simulations legsikeresebb nem-Dungeons & Dragons-játéka lett.[1] A Computer Gaming World 1991-ben dicsérte a játék VGA grafikáját és összegzésként megjegyezte, hogy a játék „rendkívüli mennyiségű tartalmat pakolt egy dobozba”.[2] Ugyanazon szerkesztő 1992-ben közzétett elemzésében kevésbé kedvező véleménnyel volt a játék kiegészítőlemezeiről. Dicsérte az 1990-es Major League Baseball-szezon újjáalkotásának pontosságát, azonban negatívumként emelte ki a hiányos csapatkereteket. Megjegyezte, hogy „még mindig nem sikerült elérni a benne rejlő potenciált… Meglehet, hogy a TLRUB ezekkel a lemezekkel kicsit közelebb került a »végső« státuszhoz, azonban még nem ért fel odáig.”[3] A magazin ennek ellenére az 1992-es év sportjátékának választotta a Tony La Russa’s Ultimate Baseballt.[4]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Tony La Russa's Ultimate Baseball című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

  1. Maher, Jimmy: Games on the Net Before the Web, Part 3: The Persistent Multiplayer CRPG The Digital Antiquarian (amerikai angol nyelven). The Digital Antiquarian , 2017. december 22. (Hozzáférés: 2017. december 22.)
  2. Rogers, Win. „Great "A's" Baseball”, Computer Gaming World, 1991. november 1., 104. oldal (Hozzáférés: 2013. november 18.) 
  3. Rogers, Win. „SSI's Expansion Disks for "Tony La Russa's Ultimate Baseball"”, 1992. augusztus 1., 80, 82. oldal (Hozzáférés: 2014. július 3.) 
  4. CGW Salutes The Games of the Year”, Computer Gaming World, 1992. november 1., 110. oldal (Hozzáférés: 2014. július 4.) 

További információk[szerkesztés]