Sári Attila

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sári Attila
Életrajzi adatok
Született1976. szeptember 21. (47 éves)
Balatonfüred
Tevékenységzenész, zeneszerző, előadóművész
SablonWikidataSegítség

Sári Attila (Balatonfüred, 1976. szeptember 21. –) zenész, zeneszerző, előadóművész.

Biográfia[szerkesztés]

Sári Attila zenész, zeneszerző 1976. szeptember 21-én született. Kisgyermek kora óta érdeklődött a zene iránt, ezért a balatonfüredi Bem József Általános Iskola zenei tagozatára iratkozott, és 8 éves korától játszott zongorán. Egy hangszálcsomó-műtét miatt a 4. osztálytól az Eötvös Loránd Általános Iskola normál tagozatán kellett folytatnia tanulmányait. Az általános iskola elvégzése után felvételt nyert a veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskolába.

A komolyzene mellett a könnyűzene is nagy hatással volt rá, ezt azonban a szigorú, olykor dogmatikus zeneiskolai alapelveket követő tanárok nem nézték jó szemmel. Sári Attila ezért egy könnyűzenei stúdióban tanult a zenéről tovább, ahol sikeresen vizsgázott.

2000-ben megírta első önálló musicaljét, A Kis Herceg címmel, melyet számos alkalommal adtak elő Magyarországon.

Szerzeményei[szerkesztés]

Közreműködései[szerkesztés]

  • 2001-2003. között a veszprémi Várkoncert sorozat zenei főmunkatársaként az esemény zenei hátteréért egy személyben felelt.
  • Az I-III. Országos Énekverseny (1998-2001) és a Dal-Via-Dal Nemzetközi Egyéni Énekverseny (2005-2007) számos kategóriagyőztese az általa készített zenei kísérettel adta elő győztes produkcióját.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Források[szerkesztés]