Szupercella (film, 2023)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Szupercella
(Supercell)
2023-as amerikai film

A film magyarországi moziplakátja
A film magyarországi moziplakátja
RendezőHerbert James Winterstern
Producer
  • Ryan Donnell Smith
  • Ryan Winterstern
  • Nathan Klingher
Műfaj
Forgatókönyvíró
  • Herbert James Winterstern
  • Anna Elizabeth James
Főszerepben
ZeneCorey Wallace
OperatőrAndrew Jeric
VágóR.J. Daniel Hanna
Gyártás
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Forgatási helyszín
Játékidő100 perc
Forgalmazás
ForgalmazóSaban Films
Bemutató
  • 2023. március 17.
  • 2023. április 20. (Magyarország)[1]
Korhatár12 III. kategória (NFT/26475/2023)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Szupercella (eredeti cím: Supercell) 2023-ban bemutatott amerikai akció-katasztrófafilm, melyet Herbert James Winterstern írt és rendezett. A főbb szerepekben Skeet Ulrich, Anne Heche, Daniel Diemer, Jordan Kristine Seamón és Alec Baldwin látható. Ez volt Heche egyik legutolsó filmszereplése, 2022-ben bekövetkezett halála előtt.

2023. március 17-én mutatták be mozikban és VoD szolgáltatáson keresztül. Magyarországon a Vertigo Média Kft. hozta forgalomba április 20-án.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

A tizenéves William viharvadász karrierről álmodozik: megszökik otthonról és apja egykori kollégájával egy hurrikán után ered. William néhai édesapja szintén a viharok felkutatásának és megfigyelésének szentelte életét, egy tornádó ölte meg pár évvel korábban. William édesanyja kétségbeesetten próbálja megtalálni fiát, miközben tudtán kívül minden idők legnagyobb és legveszélyesebb vihara van kialakulóban.

Szereplők[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Terjesztésre kerülő filmalkotások és artfilmek nyilvántartása (magyar nyelven). Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. (Hozzáférés: 2023. március 14.)
  2. Szupercella (magyar nyelven). Vertigo Media Kft.. (Hozzáférés: 2023. május 1.)
  3. a b c Roxborough, Scott: ILY Films Takes U.K. Rights to Alec Baldwin Disaster Movie 'Supercell' (Exclusive). The Hollywood Reporter , 2021. augusztus 2. (Hozzáférés: 2021. augusztus 13.)
  4. Vlessing, Etan: Berlin: Alec Baldwin to Star in 'Supercell' Action Pic. The Hollywood Reporter , 2021. március 2. (Hozzáférés: 2021. március 3.)
  5. D'Alessandro, Anthony: Actress Praya Lundberg Inks With TalentWorks. Deadline Hollywood , 2021. december 15. (Hozzáférés: 2023. február 14.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Supercell (film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]