Szerkesztővita:Teddy 7951

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vitorla 4 évvel ezelőtt
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Teddy 7951!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: vitorlavita 2020. február 19., 21:55 (CET)Válasz


Szőke Márk "Maci"

Név Szőke Márk
Születési hely Budapest
Születési idő 1995.július 28.
Lakhely Budapest
Magasság 191 cm
Testsúly 90 kg
Nemzetiség Magyar
rajtszám 795
Kategória Mx1
Foglalkozás Motocross Endurocross
Jelenlegi edző id.Németh Kornél,ifj.Kerner László
Csapat Sherco Hungary
Versenyzés kezdete 2002
Becenév Maci
Aktiv Évei 2002-2018

Szőke Márk 1995. július 28-án született Budapesten. Soroksáron, a XXIII. kerületben éli a minden napjait. A Fekete István általános iskolába járt, a középiskolát 2010ben kezdte a Csanádi Árpád Gimnáziumban.Motorozni 2000-ben kezdte el, az első egy Yamaha PV 50ccm volt. Ebben az évben még csak amatőr szinten kezdet motorozni, de ki próbálta a versenyzést is és nagyon megtetszett neki.

  • 2001-ben 3. lett a Magyar Bajnokság 50ccm-es osztályában egy KTM motorral. Ezek után természetesen még nagyobb lelkesedéssel vetette bele magam ebbe a közegbe.
  • 2002-ben már sikerült Magyar Bajnoknak lennie 50ccm-ben.
  • 2003-ban felült egy Kawasakira és kategóriát váltott. 65ccm-ben indult, az évet pedig a Magyar Bajnokság 6 helyezésével zárta.
  • 2004-ben a Kawasaki Magyarország támogatottja lett, és ebben az évben 65 ccm-s osztályban 2. helyezést értem el.
  • 2005-ben edzője id. Németh Kornél tanácsára egy Kawasaki kis kerekű 85ccm-el próbálkozott. 7. helyezést értem el. Korkedvezményt kaptam, ugyanis még csak 8 éves voltam.
  • 2006-ban jöhetett egy 85ccm nagy kerekű Kawasaki. Jól indult a szezon első versenye. Azonban egy edzésen beleugrott egy markoló kanalába és eltört a combcsontja, majd 9 hét gyógyulás következett. Felépülését után kimentünk külföldre, nevezetesen a Szlovák Bajnokságra. Ott 2. lettem, aminek nagyon őrült neki. Ez az eredmény mindenképp serkentően hatott a további munkámra. 2007-ben a téli felkészülés jól sikerült. Az év elejét külföldön kezdte, Ausztriában, 3. helyezést ért el. Hazatérésem után a zirci pályán felült egy 450 ccm-es motorra, amiből sajnálatos módon épp ugratás közbe fogyott ki a benzin és eltörte az alkarját. Így csak pár versenyen tudott elindulni abban az évben, ennek ellenére dobogós helyezései voltak. Az edző tanácsára egy 125ccm-es Kawasakival edzett, miközben még a 85ös kategóriában versenyzet. Az egyik magyar bajnoki futamon, amit Nyáregyházán tartottak, eltört a felkarcsontom. Ez nem az én évem volt.
  • 2008-ban ismét nagyobb motorral próbálkozott, egy Kawasaki KXF 250 személyében. Ebben a kategóriában csak kor kedvezménnyel indulhatott Magyarországon! Nehéz volt átszokni az erősebb 4 ütemű motorra, de meg tudott vele birkózni. A Magyar Bajnokságban 8. lett, de ugyancsak ki kellett hagynia pár futamot. Junior Bajnokságban 3. lett, a Magyar Köztársaság Kupán pedig 5.
  • 2009 évelejét sérüléssel kezdte. Monoron eltörte a csuklóját, így a Junior magyar Bajnokság megnyerése elúszott. Pedig jól indultak a dolgok, B.szemesen mindkét futamban rajtcél győzelemmel nyerte. Majd ki kellett hagynia egy versenyt, Gyulán nem volt még 100%os. Év végére felépült, és megnyertem az utolsó junior fordulót. De ez kevés volt ahhoz, hogy a dobogón tudjak maradni, így 4. lettem.
  • 2010-ben sokat készült, edzett az idényre. A felhozó versenyeken dobogós volt. Elkezdődött a Magyar Bajnokság, Monoron az első futamban 3.ként intették le. De a második körben egy start baleset miatt eltört a kulcscsontja. Szerencsére a Junior magyar Bajnokságot el tudta kezdeni és az év végi összesítést a 2.helyezettként zártam. A Közép-Európa Bajnokságon is elindult amit nagy örömömre sikerült megnyernie .Év végén a Kawasaki Magyarország szineiben csapatbajnoki címet sikerült szereznni.
  • 2011-es szezonban nagy előre lépés történt a pályafutásában,hisz kategóriát váltott és 450-es motorral indult.Ezt az évet ismerkedésnek szántták az új motorral és tapasztalat szerzésen volt a hangsúly,ami olyan jól sikerült,hogy első évében a felnőtt Magyar Bajnokság open kategóriáját ezüstérmesként sikerül Zárnia .Kókán futamgyőztesként intettÉK le ami hatalmas öröm volt számomára mind támogatóim számára is.A nyilt Cseh bajnokság futamain is rajthoz állt ,ahol pontszerző helyeken sikerült végeznem.
  • 2012-ben egy új csapatban a HTS Team színeiben versenyzett,mely pályafutása eddigi legnagyobb lehetőségét biztosította számára .A hazai bajnokság mellett több külföldi bajnokságban is résztvehetett köztük a Cseh,Osztrák és Német fordulókon állt rajthoz.Ez az év a legemlékezetesebb eddigi pályafutása során,hiszen a Nemzetközi Magyar Bajnokság open kategóriáját sikerült megnyernie valamint a Csapatbajnokságon is az első helyen végezet csapatával. Kipróbálhatta magam egy MX3-as világbajnoki futamon is a horvátországi Mladinában valamint év végén egy új sorozat a Hegylakó kupát is sikerült elhódítania .