Szerkesztővita:Sasuke88/Archív07

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vakondka 11 évvel ezelőtt a(z) időpont témában

Archív06Archív08

Megértelek

És követem a példádat. Ez a wiki már nem az a wiki. Vagy csak a türelmünk fogyott el. Unom már, hogy semmiségekért kiblokkolnak, letiltanak, felesleges szükségeseket raknak be, nagyobb terjedelmű egy vita, mint a cikk, mindenféle felesleges ostobaságokkal belekötnek, egy elütést kijavítás helyett a kiemelési lapra raknak. (Persze cikkírás helyett.) Ha könyvet rakok be ref-nek azt állítják, hogy nem lehet hozzáférni, ami nem igaz, ha wikilinket, abba meg más köt bele, hogy nem tartalmaz semmit stb. Ez tömény rosszindulat Üdvözlettel:Szerkesztő Lji1942 vita 2013. február 9., 12:38 (CET)

Neon

Üdv! Látom kivetted a Kémiai elemek kategóriát a szócikkből? Miért? Nemezis vita 2013. február 9., 23:52 (CET)

Értem, köszönöm akkor így már világos a dolog. Nemezis vita 2013. február 10., 00:12 (CET)

Engedélykérés

Tyű, már azt hittem, baj van a meglévő engedélyekkel. :D Azt hittem, elhagytad köreinket. Amúgy már korábban próbáltam kérni az engedélyüket, de nem kaptam választ. Ez lehet összefügg azzal, hogy a Mangattack sorozat már nem létezik, és az ott megadott elérhetőségek inaktívak lettek. Sajna nekik sem vállt be a mangázás, hasonlóan a Fumaxnak vagy a Delta Visionnek. :( --Rondar vita 2013. február 12., 23:22 (CET)

Maja, a méhecske

Szia Sasuka88!

Akkor írjam át a cikket Maja, a méhecske kalandjai címre? Ha azt akarom ne kerüljön törlésre.

--Vakondka vita 2013. február 13., 13:26 (CET)

kalandjai

Ja értem volt már egy ilyen cikk, maja a méhecske kalandjai. De én csak ezt vettem észre Maja, a méhecske. Az meg nem cska a sorozatot tartalmazta.

--Vakondka vita 2013. február 13., 13:29 (CET)

szócikk

Mivel én mindig csak Maja, a méhecske címmel olvastam a sorozatot, így nem kerestem rá kalandjai címmel és így nem tudtam már megvolt írva. Csak mint figura Maja, a méhecske szócikk csak azt láttam. Akkor azt a cikket mégis inkább engedem leszedhetik. Majd a kalandjai cikkben később majd hozzá dolgozom. Az ott hiányzó infókat. Köszönöm figyelmeztettél már van ilyen cikk. De hát nem vettem ésre, nem rossz szándék volt. Elnézést kérek.

--Vakondka vita 2013. február 13., 13:33 (CET)

Most a valami miatt a google se adtak ki láthatóan, mikor darabját írtam. Ez most nagyon elrejtett volt számomra. De köszönöm a figyelem felhívást, meg a segítséget és a tanácsot is.

--Vakondka vita 2013. február 13., 13:52 (CET)

Akkor a fölösleges cikk meg majd eltűnik ugye?

--Vakondka vita 2013. február 13., 13:55 (CET)

Köszi szépen. Bántam a tettem, hogy megint rossz szándék nélkül hibáztam valamit. :(

--Vakondka vita 2013. február 13., 14:02 (CET)

filmek

Ezekre magamtól rájöttem és át is tanulmányoztam már régen. Ezek igazak. A rajzfilmet csak azért tettem be, mert elfogadtam előre sorolva ott, hogy sok helyen valakik eddig is beírták. Bár láttam valahova csak azt írták be rajzfilm vagy számítógépes animáció. De nem értettem sohse miért ezeket vették műfajnak? Mert ezek igazából nem is a műfajok ezek a megvalósítási formák, ebből van egyszer az igazi film (a natúr élőszereplős) a többi meg az animációsok felsorolása és mindbe bármilyen műfaj lehetséges. Csak az ők kedvükért nem szedtem le ahol ott volt, ha már betették. Ezen a pár helyen meg gondoltam legyen akkor, ha már a többi helyen is ott volt. A játékfilm meg a műfajok közül elsősorban a két főműfaj közül az egyik, ezért használtam fel, hogy megkülönböztesse a dokumentumfilmtől. Az egyik a valóság tényein alapul a másik meg kitalált történet. De egy dokumentum vagy játék több alműfajba is sorolható. A mesefilmet meg azért akartam betenni, mert az olyan alműfaj, amely olyan történetre utal, amelyik lényege kitalált és egyszerű barátságos történet, amely érhető. A maja meg érhetően kitalált barátságos történet, meg a főcímdalban is szerepel, egy színes tarka-barka rét, ez lesz most mesénk színhelye. Filmnek meg a televíziós filmsorozat is film meg az egész estés mozifilm is film, az azt különbözteti meg, hogy vagy több részes televízióban adott, vagy eredetileg moziban adott egy vagy pár részes legalább 1 órás, ez nem volt most igaz a témában csak egyszer egyszer egy szerkesztővel beszéltünk róla külön wikipédia cikk kell mindkettőknek. Az anime lényege meg miért az, hogy ne, mese? Az anime az Japánul rajzfilm, más országban meg a Japán rajzfilmeket mondják így. Van még valami más jelentése is netán? Csak minden felhasználó másképp szerkeszt meg másképp akar igazat adni, ezért is sokszor nem kérek segítséget meg a magam módján csinálom a szerkesztést, hogy ne keveredjek össze, de annak örülök ha jó tanácsot adtok mint most te. :)

--Vakondka vita 2013. február 13., 22:44 (CET)

Köszönöm Sasuk88 ezt az Animés tájékoztatást. Ennyire pontosan még nem olvastam az Animéről. Amúgy én mindig az igazat próbálom szerkeszteni, csak nem sikerül először mindig mindent pontosan szerkesztenem. De annyira megszerkesztem elfogadható cikk legyen, hogy ne kerüljön törlésre. Azt jegyzem miket szerkesztettem, azt később mindegyikre visszatérek mindaddig még nem lesz teljesen kiegészítve vagy nem lesz teljesen korrekt. A Majáról eddig nem is tűnt fel az is Anime, nekem az azoknál tűnt fel, ahol az emberszereplők olyan nagy szeműek meg nagy frizurájúak. Meg a Majára nem emlékeztem, hogy Japán koprodukció is, csak arra emlékeztem osztrák meg NSZK. De most, hogy tájékoztattál valamiben te is. Akkor a Kalán nénit meg a Nils Holgerssont s vehetnénk Animének. Az egyikbe az hiszem már valahol oda is van írva. A műfajt ott is ilyen túlzottan beírtam. Nézd meg melyik alműfajt hagyjam meg, mit vegyek ki és tegyek be még valami e ami nincs ott, ezeknél a cikkeknél? Valamint akkor a főműfajt ezt az oldalát a játékfilmet azt kivegyem ezeknél is meg a megvalósítás forma példáját a rajzfilmet? Te csak nézd meg nekem, majd én még ma átszerkesztem. Úgy gondolom a átszerkesztés engem illet, mert mivel én szerkesztettembe ennyire részletesen.

--Vakondka vita 2013. február 14., 08:31 (CET)

kizárólagos

Mi az, hogy harapni szoktak? De mért jelezted? Úgy láttad volna, mintha ragaszkodnék kizárólagos jogokhoz?

--Vakondka vita 2013. február 14., 12:53 (CET)

Én nem vagyok mérges senkire se, ha ő is együtt dolgozik velem. Csak alapesetben már egyedül csinálom, amit kezdeményezek cikket, azt ha közben valaki mellém áll a szerkesztésébe, akkor együtt akarok dolgozni vele. Nem ragaszkodom mindig az én szerkesztésemhez, de senkiéhez sem feltétlenül. Amúgy módosítottam a Csip-Csup csodák meg a Nils Holgersson - Csodálatos utazása a vadludakkal cikkben, inkább ne is nekem írd meg, mit tegyek be, nyugodtan te is beteheted, nézd meg és még ha valahogy jobbnak látod picit módosíts rajt. Én már módosítottam egy picit. Az egyiken a mesét kivette mert írtad tiszta Anime, a másikon még meghagytam, ott még, hogy látnád jónak. A Kilari cikket akartam kérni segít be, mert legutóbb az ami Anime és én kezdeményeztem. De láttam közben már kidolgoztad. Nem baj ha a műfajokat betettem alfabetikus sorba? Mert biztosan nem számít a sorrend lényegében, csak mutatósabbnak hittem alfabetikusan. Vagy van valami sorrend számítás?

--Vakondka vita 2013. február 14., 13:31 (CET)

korhatár

Ja és az Animékben nem kell a korhatár, hogy a zöld kör a sárga 6, 12, 16 vagy a piros 18? Mert én minden egész estés mozifilmben meg tévéfilmsorozatban szoktam már újabban használni és az Anime is televíziós filmsorozat.

--Vakondka vita 2013. február 14., 13:37 (CET)

műfajok

Oké, erre akartam a végére jutni, hogy van e valami sorrendbe rakás, csak láttam már régebben ahol csak össze-vissza voltak, azért ott úgy láttam jobb egy alfabetikus sorrend, ha ha a legjellemzőbbeket előre sorolod, az már biztos jobb. Ja rosszul fogalmaztam, de lényegtelen volt. A lényeg, hogy én kijavítottam te meg pontosítottál rajtuk. Különben láttam némelyik animében még nem volt igazán pontosan oda írva, de te most pontosra tetted, én is pontosítani akartam volna, de gondoltam rá te megnézed és úgy is pontosítod, a kalandot viszont ahol link nélkül volt ott linkeltem, mert láttam már anime helyet ahol linkelték, akkor ezt így hittem jó. Amúgy legjobbnak annak örülök, ha türelmesek a felhasználók meg barátságosak és nem veszekszenek. Akkor jó ha együtt oldjuk meg egyre tökéletesebbre a cikkeket. Ja amúgy csak úgy értettem egyedül elkezdem amennyire eljutok, de tisztelem ha közben aztán ti is segítetek. És mivel te már sokat segítettél, de szerintem azért én is neked valamiben. Ha nem baj, majd viszonozom jótetted a privátban, nem egy nevettetni akaró szöveggel, hanem valami szép látni valóval, aminek biztosan örülnél is. De persze csak ha engeded, ha nem szeretnéd, persze szépen kérve ettől megkíméllek téged. De ez nem tartalmazna szöveget. A Kalán nénihez pedig elég az a kettő nem kell a kodomo se?

--Vakondka vita 2013. február 14., 23:13 (CET)

De pedig igaz, hogy a sorozat is film mert benne is van, hogy filmsorozat. Vagyis több filmből áll össze egy sorozat. De persze a wikin én is megkülönböztetem a sorozatot az egy vagy pár részes egész estéstől mert az igaz különbséget kell tenni. De akkor a csak az egész estés filmek esetében használjak minden filmes végződést mind pl. mesefilm? A filmsorozatnál ha mese is a történet, akkor csak mese ennyit írjak be a műfajhoz? A rajzfilm, rajzfilmsorozat, számítógépes animáció, animációs film, játékfilm ezeket meg akkor kivehetem minden eddigi egész estés és sorozatos szerkesztésemből? Mert ez tényleg igaz a játékfilm az főműfaj a dokumentumfilmtől eltérően a történet valósághoz való viszonya szerint és írtad egyértelmű mert ha elolvassák a cikket már látják valóságon alapul e vagy kitaláció. A natúr élőszerep, rajz, báb, számítógép animáció stb. ezek meg nem műfajok hanem megvalósítási formák amelyekbe mind bármilyen műfaj lehetséges, mert eddig is úgy gondoltam nem való oda, csak eddig elfogadtam ha már ezeket használták fel műfajnak. Csak felelevenítés képen ismételtem meg a szöveget, hogy akkor mit javasolsz rájuk? Amúgy köszönöm szépen az eddigi segítségeidet is. :)

--Vakondka vita 2013. február 14., 23:35 (CET)

kaland

Oké akkor vett ki természetesen, azért tévesztettem el, mert egy helyen már ott volt, ahova nem én tettem.

--Vakondka vita 2013. február 14., 23:16 (CET)

Köszönöm

A biztatást. Elég sok munkát belefektettem a magyar wikipédiába, apróságokért nem vonulok vissza. De egy kicsit sokallom, hogy meg sem indokolt "vétségekért" akkora büntiket kapok, hogy ellehetetlenítik a szerkesztői munkámat. Ezt csak rosszindulatként tudom értékelni. Ha lecseng, talán folytatom, de hát fél év alatt az én koromban már sok minden bejöhet. Nem tudom teljesen kiverni a fejemből, hogy az elkövetők erre játszanak. Üdvözlettel: Lji1942

Öröm

Szia! Örömmel látom, megint dolgozol! Ez a beszéd! Üdv. Tambo vita 2013. február 15., 21:57 (CET)

Varázslatos álmok

Szia! A Sailor Moont az RTL Klub a fönti címmel vetítette. Szerinted átnevezhetem a cikket? --áкos9702 posta 2013. február 17., 13:43 (CET)

Ok, azért egy átirányítást csinálok. --áкos9702 posta 2013. február 17., 14:05 (CET)

Re: Második kör

Megpróbálkozom velük... bár látok pár lehetetlen címet a felsorolásba... De a Yu-Gi-Oh!t már én is tervbe vettem, csak épp mostanság kicsit elhavaztak azért nem haladtam az itteni dolgokkal... Amúgy még dolgozom a régieken is, csak épp nehezebb az adatgyűjtés, de meglesznek :-) remélem. – Cicccvita 2013. február 18., 20:57 (CET)

Visszavonulás

Szia!

Köszönöm jelentkezésedet. Sajnos itt nem néhány képről és képnévről van szó, az egészségemről. Három hónap után feladtam. A legelvakultabb vandállal sem bánnak így (a többes szám nem helyes) mint ahogy velem tették. Mindenesetre miattam még nem hagyta el senki a wikipédiát, nem kaptam még figyelmeztetést sem a nem megfelelő kommunikációért. Nekem úgy tűnik, hogy egyes beosztást halmozó szerkesztők, mindig megpróbálkoznak a sokat dolgozókon fogást találni. Nem tudom miért teszik. Én soha nem kértem pozíciót, senkinek a vetélytársa ilyen téren nem voltam. Én azt gondolom a wikipédia a tudásszerzés, halmozás, rendszerezés eszköze. Ha mindenki ezt tartaná szem előtt csak könnyen rendezhető konfliktusok keletkezhetnének. Sajnos a beosztásokat halmozó szerkesztők egy része, az egóját fontosabbnak tartja az előbb említetteknél. Egy törpe minoritás csinálja itt ezt a borzasztó légkört. Ezért hagytak-hagynak itt bennünket kiválóbbnál, kiválóbb elmék, olyanok akik felbecsülhetetlen tudásokat szerették volna közkinccsé tenni. Hozzájuk képest én egy pótolható, veszteséget nem okozó szerkesztő vagyok. Az igaz, hogy a domináns hangadók szemében egy likvidálandó, önérzetes, véleményt formáló és kimondó fajta. Előbb vagy utóbb, nálam ez egy kicsit később következett be -kalandvágy? ki tudja?- minden célba vett szerkesztő feladja a harcot és lehajtott fejjel, szomorúan, dolgavégezetlenül távozik.

Első nagyon-nagy tudású mentoromat, én is, hozzád hasonlóan kérleltem ne fordítson hátat az általa hőm szeretett wikinek. Ő azt mondta, betelt a pohár, de neked maradnod kell, bízni kell a jövőben, hátha egyszer az ész diadalmaskodik.

Búcsúzóul arra kérlek, Te maradj és folytasd a munkát! Az én elhatározásom végleges, megváltoztathatatlan. Döbbenet,de a távozásomat okozó eset miatt 1956 után 2012-ben volt a legborzasztóbb karácsonyom. Mindenesetre ha úgy érzed, hogy egészségedet, minden napjaid nyugalmát negatívan befolyásolja a wikipédia, azonnal hagyjál itt csapot-papot-. Ne várd meg, hogy a laborleleteid rosszak legyenek!

Türelmes, örömteli jó munkát és jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel: --Kispados vita 2013. február 18., 23:52 (CET)

Igazad van

De KeFe önzetlenül sokat segített nekem a formázásokban. Ezért nem hagyhattam szó nélkül, hogy ha önmaga lemondott, miért kellett inkvizíciós bíróságot szervezni ellene. Volna sok minden frissítendő a magyar wikin. A wikitanácsnak nem koncepciós perekre emlékeztető eljárásokkal kellene tölteni a drága idejét. Üdvözlettel:Lji1942l vita 2013. február 19., 09:11 (CET)

kaland

Ok még most az egész estés kategóriát használom addig, amíg nem lesz kész ez az új kaland cikk, amint kész lesz mindenhol átteszem majd erre a sorozatosra, de addig még nem akarom, hogy pirosan legyenek ott. Majd szólj, ha meg lesz.

--Vakondka vita 2013. február 20., 21:26 (CET)

Amúgy már kezdem a nem animékben is átírni a másikra, de majd csak akkor linkelem ha meg lesz, mert úgy pirosan nem szimpi még mivel úgy hiányos cikkre utal.

--Vakondka vita 2013. február 22., 20:56 (CET)

ajándék kép

Erre még nem volt ötletem, mivel jutalmazzalak meg, de tutit nem sürgős, majd ha lesz ötletem priviben akkor elküldöm neked.

--Vakondka vita 2013. február 20., 21:32 (CET)

Maja és Nils

Szia Sasuke88. Ennél a két sorozatnál, a te kedvedért leszedtem, a kalandfilm linket a kalandról, mert még rajta maradt. Betartottam a szavad, hogy az a link az egész estés mozifilmnél releváns, a tévéfilmsorozatnál egy másik cikk kell majd a kalandhoz. Azt hittem leakartad szedni, csak elfelejtetted, ezért gondoltam kiveszem neked.

--Vakondka vita 2013. február 22., 17:20 (CET)

szívesen

--Vakondka vita 2013. február 22., 20:54 (CET)

Kalán néni

Szia Sasuke88!

A Csip-Csup csodák cikkben az elején a színes és a TV-s kifejezést bent hagyjam vagy kivegyem? Hogy látod jobbnak? Mert a Kilari cikkben is annyit hagytál meg japán meg animesorozat. Azért kérdezem.

--Vakondka vita 2013. február 27., 10:49 (CET)

Hello, Kitty!

Ebből az animés cikkből is kivettem a színeset mmeg a televíziósat. Itt még egy szívességet szeretnék kérni, csak egy műfaj van jelenleg kodomo még ha sorolható többe, akkor még legalább két műfajt írj hozzá. De ha ide írod sorrendben, akkor én is odaírom. Meg alul nézd meg ott van egy anime nélküli televíziós műsor infobox maradvány, az maradjon vagy abból információt kéne beépíteni az anime infoboxhoz? Ezt is szépen kérve megteheted, ha van rá időd, de ha írod mit kell én is megcsinálom.

--Vakondka vita 2013. február 27., 14:09 (CET)

köszönöm

--Vakondka vita 2013. február 27., 17:49 (CET)

A kategóriáit ellenőrizd, hogy jók e. Most egyet írtam hozzá ez biztos jó, de a korábbi kettő is megnézheted, az kell e. Meg, hogy van e kivehető vagy betehető.

--Vakondka vita 2013. február 28., 21:48 (CET)

A Japán rajzfilmek kategóriát még bent hagytad, de kivettem a kedvedért, mert azt írtad fölösleges, mivel egyezik az Animével.

--Vakondka vita 2013. március 1., 10:35 (CET)

Sablon

Ezt a
Alább a cselekmény részletei következnek!
Itt a vége a cselekmény részletezésének!
ezt, hogy tartod jobbnak, ha bent van vagy ha nincs bent? Mert valakik szerint így a jobb, valakik szerint meg úgy a jobb. Bent hagyjam a cikkekben vagy kivegyem? Nem is tudom eldönteni ezt.

--Vakondka vita 2013. március 1., 10:47 (CET)

Allap

Az valószínűleg még logikusabb hely is a listának :). – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. március 2., 15:26 (CET)

Láttam, oké! – Matthew (hűtőszekrényajtó) 2013. március 2., 16:07 (CET)

Re: Maja

Nagyon szépen köszi, hogy jelezted. De még mielőtt majd megnézem, megszeretném kérdezni, hogy az M2-essel is meg a Viasat 3-as is?

--Vakondka vita 2013. március 2., 15:36 (CET)

Hát én legalább is láttam valamikor a Viasat 3 adón is az első évadot más magyar szinkron hangokkal meg más magyar fordítással. :)

--Vakondka vita 2013. március 3., 14:53 (CET)

Képkérés

Szia! Ha megkérnélek, tudnád magyarítani ezt a képet? Szeretném kiemelésre vinni a Bosin-háborút ha végeztem a fordítással, és ne ebbe kössenek bele. Előre is köszönöm. – Laci.d vita 2013. március 3., 20:07 (CET)

Értem. Akkor felkeresem majd őt a közeljövőben, köszi a tippet. – Laci.d vita 2013. március 5., 06:20 (CET)

időpont

Sasuke88!

Azt szeretném kérdezni, nem is emlékszem kérdeztem e már tőled, azt hogy Pl. 1990-2010 között futó, beszoktam a filmsorozatoknál tenni, az első mondatba, hogy mutassa eredetileg mikor ment. Ezeket a hova már betettem kivegyem vagy bent hagyjam, melyiket látod jobbnak?

--Vakondka vita 2013. március 5., 13:55 (CET)

Köszi, mikor tudom a magyart is odateszem.

--Vakondka vita 2013. március 5., 17:26 (CET)