Szerkesztővita:Alensha/Egyiptom

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt HoremWeb 16 évvel ezelőtt a(z) Hiero neved a userlap alján témában

Teendők, mielőtt elkezdek a Középbirodalommal is foglalkozni:

(nem szoktam ilyen listákat írni amúgy, mert egyébként is fejben tudom tartani a legtöbb dolgot, csak ha leírom, az ösztönöz, mert egy idő után kezd ciki lenni, ha még mindig nem csináltam meg :D)

  • Megírni a még hátralévő pár Ramszeszt
  • Ehnaton cikk kiemelt státusig juttatása:
    • A cikkben szereplő linkek kékítése
    • Amarna-reform kibontása a cikkből, hogy legyen annak is külön cikke (ez azért is lesz jó, mert így átrakhatom oda azt a részt, amit Gubb írt bele és nem adott hozzá forrást)
    • Kép:MaruAten.png-hez hasonló képek rajzolgatása még pár építményhez pl. északi palota, amarnai királysír, munkások falva (Ahet-Aton), a 2 templom, esetleg a királyi palota (Ahet-Aton), de ez bonyolult lesz)
    • Ahet-Aton befejezése, városrészekkel + minden főbb épület cikkének befejezése (talán már csak a fő palotát kell kipofozgatni) még a lakóházakról kéne írni. 2009. november 10., 00:57 (CET)
    • társuralkodás-elmélet kifejtése (ez kicsit komplikált)
    • Aton-himnusz megcsinálása hieroglifákkal (lehet, h a wikiforrásba vagy wikidézetbe jobb lenne, nemtom, lehet-e ott hieroglifákkal)
  • karnaki templom befejezése, kiemeltté szavazásra tétele
  • többi újbirodalmi cikk végignyálazása, kiválogatni azokat, amik még mehetnének szavazásra
Nekem, Istennő, az a tapasztalatom, hogy amikor egy ember piszkosul el kezd akarni valami mással foglalkozni, és elírja, hogy addig még miket kell megcsinálnia, akkor annyk két eredménye lesz: előbb-utóbb elszáll az ihlet az új ügyről is, és ezek sem készülnek el, mert ezekhez meg már herótja van :)) Food for thought. – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2007. november 7., 16:48 (CET)Válasz
De ezekben a témákban (főleg az Amarna-korral kapcsolatban) vagyok annyira fanatikus, hogy hosszú időre nem tudok elszakadni tőlük :D – Alensha üzi 2007. november 7., 17:27 (CET)Válasz

Hiero neved a userlap alján[szerkesztés]

mHtp
t p
zp
Z1 Z1
<
Arw
n
M8
>

Ha már regeltem, kötekszem is – de hát ismersz ;) A fáraó sablon táján a userlapodon a titulatúrádban az „r” helyett a „rw” (Gardiner E23) kellene az első kartusban. Valahogy úgy, ahogy fent írtam. ;) A „rw” alakult „L” jellé, az „r” nem jellemző. Szerintem.

HoremWeb vita 2007. december 26., 16:57 (CET)Válasz

Köszi :) Gondolkodtam annak idején, hogy melyikkel írjam, csak hát végül is L úgyse nagyon volt még az Amarna-korban, amikor én élek, szóval mindegynek tűnt :) – Alensha üzi m 2007. december 26., 18:21 (CET)Válasz

Megpróbálok utánanézni, hogy mikortól használták egyértelműen a „rw”-t az L jelölésére. Teljesen megbízhatatlan memóriám azt véli súgni, hogy a hykszosz kortól, de feltételezem, hogy az „úgy emlékszem” nem elfogadható forrásmegjelölés. :) Vagy éppenséggel megjelölésnek még elmegy, de nem egészen (egészen nem) meríti ki az „ellenőrizhető forrás” fogalmát.
anxDAs

HoremWeb vita 2007. december 27., 17:38 (CET)Válasz

Angolban nem szereplő cikkek[szerkesztés]

Van az angolban, de gyenge
Náluk jobb, lenyúlandó