Sablon:Kezdőlap kiemelt cikkei/2015-1-1

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Believe in Me Maxi CD borító
Believe in Me Maxi CD borító

A Believe in Me Bonnie Tyler első kislemeze a 2013-as Rocks and Honey című albumáról. A közepesen tempós, country-rock stílusú dal szerzői Desmond Child, Lauren Christy és Christopher Braide. A felvételek 2012 februárjában készültek a Tennessee állambeli Nashville-ben. 2013. március 7-én a BBC bejelentette, hogy Bonnie Tyler ezzel a dallal képviseli az Egyesült Királyságot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál május 18-i döntőjén Malmőben. A következő brit induló Molly Smitten-Downes Children of the Universe című dala volt a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon.

Két évtized után ez Bonnie Tyler első olyan új dala, amely felkerült a brit toplistára — 1995-ben a 45. helyig jutott a Making Love out of Nothing at All című dalával. A Believe in Me a kislemezlistán a 86., a független TOP40 listán a 10. helyig jutott, és 11 hétig szerepelt a listán. Lengyelországban tíz hétig vezette a Radio Złote Przeboje játszáslistáját. A dalt CD single formátumban Európában a ZYX Music, az Egyesült Királyságban digitálisan a Celtic Swan Recording adta ki.

2013. május 13-án a Believe in Me bekerült a SingStar karaoke áruház kínálatába, ahol addig csak a Total Eclipse of the Heart című slágere szerepelt — utóbbi letöltési teljesítményével bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. A dal vegyes értékelést kapott a kritikusoktól. Bár a versenyen a középmezőnyben végzett, az Eurovíziós Dalfesztivál rádiós közönségdíjára (ESC Radio Awards) két kategóriában jelölték, és mindkettőt meg is nyerte. Ezzel Bonnie Tyler az első olyan brit eurovíziós előadó, aki megkapta a „legjobb dalnak” és a „legjobb női előadónak” járó elismerést.