Sablon:Kezdőlap érdekességei/2014-23-2

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
  • …a Wikimédia Magyarország Egyesületet kifejezetten a magyar wiki segítésére hozták létre magyar szerkesztők, és bárki csatlakozhat hozzájuk, aki az egyéni szerkesztésnél nagyobb léptékben szeretné bővíteni, javítani a magyar Wikipédiát?
  • …a wikipedia.org és ezáltal az összes (közte a magyar) Wikipédia honlapjának tulajdonosa és technikai üzemeltetője az amerikai Wikimédia Alapítvány?
  • …a Wikimédia Alapítvány a tulajdonában álló oldalakat a Creative Commons szabad licence alapján ajánlotta fel szabad szerkesztésre a világnak? Emiatt bármely (bármilyen nyelvű) Wikipédián megjelenő írás automatikusan szabad licenc alá kerül, ami alól jogi értelemben sem visszavonni, sem (legalább részben) kisajátítani („levédeni”) nem lehet.
  • …a Wikimédia Commons ingyenes és szabadon felhasználható képeket, hangfelvételeket és egyéb multimédia fájlokat tartalmazó katalógus? Az ide feltöltött fájlok elérhetőek valamennyi, a Wikimédia-szervereken üzemelő projekt számára, mint például a Wikipédia, a Wikikönyvek vagy a Wikihírek, továbbá, megfelelő beállításokkal, minden MediaWiki-alapú honlap számára.