Sablon:Emlékezete

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ez a kategória {{{2}}} [[{{{1}}}]] közösségi emlékezetével kapcsolatos szócikkeket (településnevek, közterületek, intézmények, emlékművek, köztéri szobrok stb.) gyűjti. Nem tartoznak ide a róla szóló egyedi alkotások: filmek, könyvek, festmények stb., amelyek inkább az alkotók szándékát fejezik ki.

Használati útmutató

Ezt a sablont a Kategória:Magyar történelmi személyek emlékezete alkategóriáinak leírólapján használjuk.

Kötelező paraméterek[szerkesztés]

  1. A kategória névadója a szögletes zárójelek nélkül
  2. A névadó előtti határozott névelő (a/az). A névelő a szócikkeket szóra vonatkozik, nem a személynévre, ezért szükséges.

Használata[szerkesztés]

Ha a névadó szócikke nincs egyértelműsítve, egyszerűen csak írd be első paraméterként. Példa a Hunyadi János emlékezete kategóriában:

 {{emlékezete|Hunyadi János|a}}

Ez lesz belőle:

Ez a kategória a Hunyadi János közösségi emlékezetével kapcsolatos szócikkeket (településnevek, közterületek, intézmények, emlékművek, köztéri szobrok stb.) gyűjti. Nem tartoznak ide a róla szóló egyedi alkotások: filmek, könyvek, festmények stb., amelyek inkább az alkotók szándékát fejezik ki.

Ha viszont egyértelműsített név szerepel a sablonban, akkor a [[ ]] jelek közötti teljes részt kell megadni, azonban a függőleges vonalat a {{!}} sablonnal helyettesítve, különben másik paraméterként érzékeli a sablon. Példa az Arany János emlékezete kategóriában:

 {{emlékezete|Arany János (költő){{!}}Arany János|az}}

Ez lesz belőle:

Ez a kategória az Arany János közösségi emlékezetével kapcsolatos szócikkeket (településnevek, közterületek, intézmények, emlékművek, köztéri szobrok stb.) gyűjti. Nem tartoznak ide a róla szóló egyedi alkotások: filmek, könyvek, festmények stb., amelyek inkább az alkotók szándékát fejezik ki.