Pintér Szilárd

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Pintér Szilárd
Dombóvár város polgármestere
Dombóvár város polgármestere
Született1967. február 18. (57 éves)
Komló
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar magyar
HázastársaPintér Szilárdné
Gyermekeikét gyermek
Foglalkozásabanki szakember
Tisztsége
IskoláiNemzetközi Bankárképző Központ (–1988)
SablonWikidataSegítség
Csikóstőttős látképe
A városháza Dombóváron

Pintér Szilárd (Komló, 1967. február 18.) banki szakember, Csikóstőttős település, majd Dombóvár város polgármestere, a Fidesz-KDNP támogatásával.

Életútja[szerkesztés]

Komlón született, de alapiskoláit Csikóstőttősön végezte. A bonyhádi Közgazdasági Szakközépiskolában érettségizett. Elvégezte a Nemzetközi Bankárképzőt 1995-1998 között Budapesten. 30 évet dolgozott a Takarékszövetkezetnél: 1989-től a mágocsi Hegyhátvidéke Takarékszövetkezetnél dolgozott belső ellenőrként. A komlói kirendeltségen volt 1998-2000 között az aktív üzletág vezetője. 2001–2019 közti időszakban Völgység-Hegyhát Takarék és Hungária Takarék összeolvadásától a Hungária Takarék hálózati igazgatója. 1994-től képviselő a csikóstőttősi önkormányzatnál. 1998–2019 periódusban Csikóstőttős polgármestere. A Pajta színház létrehozásával országos ismertséget szerzett Csikóstőttősnek és magának. 2019. október 13-tól Dombóvár város polgármestere.[1]

Családja[szerkesztés]

Felesége: Pintér Szilárdné (Pintér Katalin), közgazdász. Lányai: dr. Pintér Dorottya, jogász, közgazdász és Pintér Kata, bölcsész.

Díjak, elismerések[szerkesztés]

  • Hungária Takarékért - 2017[2]
  • Bezerédj István-díj - 2012[3]
  • Takarékszövetkezetért Érdemérem - 2007

Társasági tagság[szerkesztés]

  • Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás tagja és elnöke - 2015

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. H.E. – Tolnai Népújság: Mindenki ad egy szeletet: Az előd által lerakott pillérekre építkeznek. library.hungaricana.hu (magyarul) (2012/11/21/) (Hozzáférés: 2021. június 18.) „Pintér Szilárd kapta idén a Bezerédj-díjat a megyenapon. Csikóstőttős polgármestere elmondta, hogy mivel ő áll a falu élén, őt tudták kitüntetni, de a teljesítmény mögött, amiért az elismerés járt, ott van mindenki.”
  2. A Takarékszövetkezet fejlesztése, kiemelkedő üzleti sikereinek megalapozása, valamint a hitelintézeti termékek és szolgáltatások sikeres bevezetése érdekében végzett kiemelkedő tevékenységet folytató, a Takarék egészét érintő kiemelkedő teljesítmény elismerésére szolgál.
  3. A településfejlesztésben, közösségben, valamint a helyi lakosság életkörülményeinek javítása, a környezettudatosság kialakítása terén elért eredményei és értékteremtő munkája elismeréséül tüntette ki a Tolna Megyei Közgyűlés.

Források[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Komló
Dombóvár
Csikóstőttős

Külső hivatkozások[szerkesztés]