OpenAM

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
OpenAM
OpenAM admin konzol
OpenAM admin konzol

FejlesztőForgeRock
Első kiadás2010.02.07
Programozási nyelvJava
Operációs rendszerplatformfüggetlen
Elérhetőangol, francia, német, spanyol, japán, koreai, egyszerűsített kínai és hagyományos kínai
Állapotaktív
KategóriaIdentitás- és hozzáférés kezelés
LicencCDDL
Az OpenAM weboldala

Az OpenAM egy nyílt forráskódú hozzáférés kezelő, jogosultságkezelő és federációs szerver platform.

2010 februárjában a ForgeRock bejelentette hogy folytatni fogja az Sun-féle OpenSSO fejlesztését és támogatását, miután az Oracle nem folytatja a projekt fejlesztését.[1] ForgeRock átnevezte a terméket OpenAM-re mivel az Oracle fenntartja a jogot az OpenSSO névre.

A ForgeRock bejelentette továbbá, hogy folytatni fogja a Sun Microsystems eredeti fejlesztési terve szerinti verziók kiadást.[2][3]

Képességek[szerkesztés]

OpenAM verziók kiadása[szerkesztés]

A ForgeRock OpenAM verziói egyenértékűek a Sun OpenSSO Enterprise verzióival. Teljes támogatás a kiadott patch-eken keresztül érhető el.

OpenSSO pillanatkép verziók[szerkesztés]

A ForgeRock pillanatkép változatai egyenértékűek a Sun OpenSSO Express verzióival. Teljes támogatás elérhető a hibajavításokkal, amelyek az éjszakai fordítások (nightly build-ek) eredményeit tartalmazzák.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ForgeRock Extending Sun's OpenSSO Platform - InternetNews.com. (Hozzáférés: 2012. január 24.)
  2. OpenSSO, neglected by Oracle, gets second life. [2012. október 15-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 24.)
  3. ForgeRock Picks Up Sun's Open Source Identity — Datamation.com. [2012. január 18-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. január 24.)

További információk[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Open AM című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.