OVB Holding

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
OVB Holding AG
Típus
Alapítva1970
SzékhelyKöln
VezetőkMario Freis
FormaAktiengesellschaft
Tőzsdefrankfurti tőzsde
Az OVB Holding AG weboldala
SablonWikidataSegítség

AZ OVB Holding az első német vagyoni tanácsadó vállalatok egyike, 1970-ben Kölnben alapították. Az OVB több mint 50 év alatt Európa egyik vezető pénzügyi szolgáltató cégévé vált. Jelenleg 15 országban vannak jelen.

Története[szerkesztés]

Az OVB nemzetközi konszern a kezdetekben lakás-előtakarékossági szerződések közvetítésével foglalkozott. A cég hamar a portfólió bővítése mellett döntött, így felkerült a termékskálára a személy- és vagyonbiztosítás, illetve a tőkebefektetés is. Az első lépés a nemzetközi terjeszkedés irányában 1991-ben történt meg, ekkor nyitották meg az ausztriai érdekeltségüket.

Kelet-Európában 1992-ben Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon (OVB Magyarország), majd egy évvel később Szlovákiában terjeszkedett.

2000-ben az OVB részvénytársasággá alakult, a holdingszerkezet ezt követő létrehozása és az operatív üzletág kiszervezése még tovább erősítette az OVB alapjait. A 2006-ban bevezették az OVB-t a tőzsdére. [1]

Segélyszervezet[szerkesztés]

Az OVB segélyszervezete több mint 35 éve rendszeresen juttat pénz és tárgyi adományokat rászorulóknak, nehéz helyzetben lévőknek. A Holding anyagi támogatásán felül az OVB segélyszervezetének szíve az OVB tanácsadók, munkatársak önkéntes munkája és az ő jótékonysági  adományaik. Tevékenységük mind a 15 országra kiterjed, ahol az OVB jelen van. Támogatnak gyermek- és ifjúságvédelemi, oktatási és idősgondozói intézményeket is.  

Tényszámok[szerkesztés]

Az OVB Csoport 2021-es pénzügyi évben elért 320,7 millió eurós közvetítői bevétele 18,5 %-os növekedésnek felel meg az előző évi 270,6 millió eurós értékhez képest. A növekedéshez minden regionális szegmens hozzájárult. A kiszolgált ügyfelek száma 4,13 millióra nőtt (előző évben: 3,96 millió).[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. OVB jubileumi magazin 
  2. Történelmi rekord az OVB-nél (magyar nyelven). Portfolio.hu. (Hozzáférés: 2022. július 1.)

Webhely[szerkesztés]