Nicktoons MLB

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Nicktoons MLB
FejlesztőHigh Voltage Software
Black Lantern Studios (DS, 3DS)
Kiadó2K Play
PlatformokNintendo 3DS, Nintendo DS, Wii, Xbox 360
Kiadási dátumXbox 360, Wii, Nintendo DS
  • US 2011. szeptember 13.[1]
  • EU 2011. október 21.
Nintendo 3DS
  • US 2012. március 6.
  • EU 2012. április 11.
MűfajSport
JátékmódokEgy- és többjátékos
Adathordozódigitális letöltés
SablonWikidataSegítség

A Nicktoons MLB baseball-videójáték, melyet a High Voltage Software és a Black Lantern Studios fejlesztett és a 2K Games jelentetett meg a 2K Play alkiadó alatt. A játék 2011 szeptemberében jelent meg Nintendo DS, Wii és Xbox 360, illetve 2012 márciusában Nintendo 3DS platformokra. A játék játszható szereplői között a SpongyaBob Kockanadrág, az Invader Zim, a Ren és Stimpy show, a Danny Phantom, a Sheen bolygója, az Avatár – Aang legendája, a Fanboy és Chum Chum és a S.T.R.A.M.M. – A kém kutya című Nickelodeon-sorozatok, illetve a Nintendo 3DS-verzióban ezeken felül a Jimmy Neutron kalandjai sorozatból és a Monkey Quest Nickelodeon-játékból is helyet kapott további két szereplő. A Fecsegő tipegők, a Rocko, a Jaj, a szörnyek!, a Hé, Arnold!, a Hódító hódok, a MacsEb, az A Tigris, a Vissza a farmra és a B, a szuperméh szereplői cameoszerepben feltűnnek a játék töltőképernyőin. A játék a Nickelodeon-szereplőkön felül a valós Major League Baseball-csapatok játékosait is tartalmazza.

Mivel a Nintendo 3DS-átirat hat hónappal a többi verzió után jelent meg, ezért abban kettő további szereplő,[2] illetve több stadion és játékmód is helyet kapott.

Játszható szereplők[szerkesztés]

Nicktoons

Szereplő[3] Sorozat Hang
Spongyabob Kockanadrág SpongyaBob Kockanadrág Tom Kenny
Csillag Patrik Bill Fagerbakke
Szandi Csovi Carolyn Lawrence
Languszta Larry Doug Lawrence
Bolygó Hollandi Brian Doyle-Murray
Danny Phantom Danny Phantom Keith Ferguson
Dudley Kutyus S.T.R.A.M.M. – A kém kutya Jack DeSena
Cica Farkinszki Grey DeLisle
Sheen Estevez Sheen bolygója Jeffrey Garcia
Mr. Nesmith Bob Joles
Ultra Lord Jim Cummings
Fanboy Fanboy és Chum Chum Tim Dadabo
Chum Chum Nika Futterman
Aang Avatár – Aang legendája Ben Helms
Katara Mae Whitman
Toph Beifong Jessie Flower
Zuko Dante Basco
Zim Invader Zim Richard Steven Horvitz
Gaz Membrane Melissa Fahn
Ren Höek Ren és Stimpy show Chris Edgerly
Stimpy J. Cat Eric Bauza
Powdered Toast Man Corey Burton
The Gilded Yak Billy West
Jimmy Neutron[* 1] Jimmy Neutron kalandjai Debi Derryberry
Hiro Mightypaw[* 1] Monkey Quest
  1. a b Kizárólag a Nintendo 3DS-verzióban

Fogadtatás[szerkesztés]

A GameRankings kritikaösszegző weboldal adatai szerint a játék „megosztott vagy átlagos” kritikai fogadtatásban részesült. Az Operation Sports weboldal szerkesztője 4/10-es pontszámot adott a játék Xbox 360-kiadására, kiemelve, hogy „Ebben az állapotában kizárólag a Nickelodeon-szereplőkért vedd meg vagy ha mindenáron Kinect-baseballjátékkal akarsz játszani. Ellenkező esetben inkább a The Bigs 2-vel lepd meg magad és a gyerekedet, mivel az kidolgozottabb és sokkal több benne a tennivaló. Ha ez megvan, nézzetek meg néhány SpongyaBob-epizódot.”[6] Az Official Xbox Magazine 6,5/10 pontot adott a játékra, kiemelve, hogy „A Nicktoons MLB szórakoztató, azonban semmitmondó, ami a gyerekeknél és a családoknál működhet is.” A Kinect mozgásérzékelő használatát dicsérték és egyben kritizálták is, megjegyezve, hogy „az, hogy a karod dőlésszöge határozza meg a dobástípust egyenesen zseniális – azonban sajnálatos módon az alkalmankénti hibák (például az olyan ütőlendítések, melyeket nem is kezdeményeztél) lelohasztják a kivitelezést.”

A negatív kritikák mellett néhány pozitívabb is megjelent; a 123Kinect szerkesztője szerint „Ha magadnak veszed meg és idősebb vagy akkor olyan 6/10 pont körüli a játék, fel fognak tűnni a hibák, amik miatt én 7/10-re értékeltem a játékot, ami egyike az is-is címeknek. Semmi esetre sem lehet igazi MLB-játéknak nevezni, azonban mégis előrelépés a helyes irányba.”[7] Az Anime Courtyard szintén 7/10-es pontszámot adott a játékra, megjegyezve, hogy „Összegzésként azt tudom mondani, hogy a Nicktoons MLB nem egy lenyűgöző játék, de nem is rossz választás, ha egy bonyodalmak nélküli baseballjátékot keresel. A gyerekeknek tetszeni fog a játék, ha szeretik a Nicktoonst, illetve természetesen azoknak a felnőtteknek is, akik a kedvenc Nickelodeon-szereplőikkel akarnak nosztalgiázni.”[8] A Nintendo World Report szerkesztője 8/10-re értékelte a játék Nintendo DS-változatát, összegzésként megjegyezve, hogy „A Nicktoons MLB egy leegyszerűsített, ámbár igen szórakoztató baseballjáték. Ne hagyd, hogy a gyerekorientált tálalás elijesszen; ezt a játékot érdemes minden játéktermi stílusú baseballjátékra vágyó személynek kipróbálnia.”[5]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Nicktoons MLB című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Nicktoons MLB - Xbox 360. IGN, 2011 (Hozzáférés: 2012. május 27.)
  2. Deci, T.J.. „Nicktoons MLB 3D - Overview - allgame”, allgame . [2012. december 23-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2012. május 27.) 
  3. 2K Play: NICKTOONS MLB E3 2011 Trailer - YouTube. 2K Play. CGRtrailers, 2011. július 27. (Hozzáférés: 2012. május 27.)
  4. Nicktoons MLB for Xbox 360. GameRankings. (Hozzáférés: 2014. május 10.)
  5. a b Corbran, J.P.. „Nicktoons MLB Review - Review - Nintendo World Report”, Nintendo World Report , 2011. október 17. (Hozzáférés: 2012. május 27.) 
  6. Roark, Caley. „Nicktoons MLB Review (Xbox 360) - Operation Sports”, Operation Sports , 2011. szeptember 26.. [2017. február 19-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2012. május 27.) 
  7. Mike. „Nicktoons MLB REVIEW | Kinect Game (XBOX 360)”, 123 Kinect , 2011. szeptember 22.. [2012. június 26-i dátummal az eredetiből archiválva] (Hozzáférés: 2012. május 27.) 
  8. Cybermario. „Review: Nicktoons MLB (Xbox 360) - Anime Courtyard”, Anime Courtyard , 2011. szeptember 26. (Hozzáférés: 2012. május 27.) [halott link]