NCIS (ötödik évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Az itt található lista az NCIS című televíziós sorozat ötödik évadjának epizódjait tartalmazza.

Eredeti cím Eredeti bemutató Magyar cím Magyar bemutató #
Bury Your Dead 2007. szeptember 25. Apák napja 2008. november 24. 5x01
Kiderül, hogy Jeanne apja nem más, mint La Grenouille. Tony autója felrobban, miközben La Grenouille limuzinját követi. A felrobbant autóban egy összeégett holttestet találnak, Tony fegyverével és irataival. Gibbsnek, Zivának és McGee-nek ki kell derítenie, hogy valóban Tony ült-e az autóban.
Family 2007. október 2. Család 2008. december 1. 5x02
Egy tengerészgyalogos karambolozik és szerencsésen túléli az ütközést, de a karambol után lelövik őt. A másik kocsiban utazó nő meghal, de látszólag már halottan ült be a kocsiba. A nőről kiderül, hogy egy hírhedt szélhámos, aki sok embert vert már át, és ráadásul a közelmúltban született meg gyermeke.
Ex-File 2007. október 9. Ex-akták 2008. december 8. 5x03
Egy tengerészgyalogost szigonnyal a mellkasában találnak meg. A nyomozást nem Gibbs vezeti, hanem barátnője, ráadásul a gyanúsítottak közé kerül Gibbs egyik exneje, Stephanie is. Mivel a nyomozást nem Gibbs vezeti, egy ellenőrt küldenek Abby mellé, aki McGee „vetélytársa” lesz.
Identity Crisis 2007. október 16. Személyiségzavar 2008. december 15. 5x04
Dr. Mallard épp előadást tart az emberi testről egy hullán, amikor kiderül, hogy az ismeretlen férfi nem természetes halált halt, hanem higanyt injekcióztak az agyába. A halottról korábban a rendőrség azt állapította meg, hogy a saját hányásába fulladt bele, és azonosítani sem tudták a körülbelül ötvenéves fekete férfit. Végül a csapat az FBI segítségével megoldja az ügyet.
Leap of Faith 2007. október 23. Halálugrás 2008. december 22. 5x05
Egy tengerészgyalogos le akar ugrani egy épület tetejéről felesége miatt. Gibbs mindent megtesz hogy élve lehozza a katonát a tetőről, de amikor sikerül meggyőznie arról, hogy ne legyen öngyilkos, lelövik a katonát.
Chimera 2007. október 30. Kiméra 2009. február 2. 5x06
Egy katonai hajón rejtélyes körülmények között meghal egy tengerbiológus, Gibbs és csapata a hajóra érkezik, hogy kiderítsék, hogy mi vagy ki ölte meg a tengerészt. Mikor azonban a fedélzetre érkeznek, üresen találják a hajót. Kiderül, hogy a legénység elmenekült, és a halott tengerbiológust egy veszélyes vírus ölte meg. Kalózok jönnek a fedélzetre és lebombázzák a hajót.
Requiem 2007. november 6. Rekviem 2009. február 9. 5x07
Egy lány tűnik fel az NCIS irodájában, és Gibbset keresi. Kiderül, hogy a lány Gibbs halott lányának, Kellynek volt a barátnője. Azért kereste fel Gibbset, mert egy katona zaklatja őt. Gibbs elintézi a katonát, de a lányt később elrabolják. A nyomok egy régi gyárépületbe vezetnek.
Designated Target 2007. november 13. Célba lövés 2009. február 16. 5x08
Egy admirálist megölnek egy taxiban a sofőrrel együtt. Gibbs és csapata rájön, hogy a célpont nem az admirális volt, hanem a sofőr. A sofőr Burundiból származott, és hét éve jött az Egyesült Államokba. Kiderül, hogy nem ő az első burundi taxisofőr, akit ugyanolyan körülmények között öltek meg.
Lost and Found 2007. november 20. Túlélés 2009. február 23. 5x09
Abby egy cserkész csoportot vezet körbe a laborjában, amikor az AFIS ujjlenyomat-azonosítón találomra ellenőrzi egy kiscserkész ujjlenyomatát. Az AFIS azonosítja, és kiderül, hogy a gyereket elrabolták. Gibbsnek és csapatának sikerül azonosítani a gyerek apját, akit gyilkosság vádjával köröz a rendőrség.
Corporal Punishment 2007. november 27. Rossz vér 2009. március 2. 5x10
Egy tizedes megszökik a haditengerészet kórházából. Sürgősen meg kell találni, mert ezüst csillag kitüntetésre terjesztették fel. A katona viszont látszólag megőrült, elrabolta egyik orvosát, és szökésben van. Miután elkapják őt, kiderül, hogy szteroidokkal van tele a szervezete.
Tribes 2008. január 15. Törzsek 2009. március 9. 5x11
Egy arab tengerészt megölnek egy mecsettől 2 saroknyira. Látszólag rablótámadás, mert eltűnt minden értéke. Dr. Mallardnak nehezére esik felboncolni az illetőt a katona vallása miatt. Kiderül, hogy több arab származású katonát is megöltek az elmúlt időszakban, mert nem voltak hajlandóak terroristának állni.
Stakeout 2008. április 8. Megfigyelés 2009. március 16. 5x12
Gibbs és csapata egy raktárat figyel meg, ahol egy ellopott radart tárolnak. A megfigyelést egy névtelen e-mail alapján végzik, hogy elkapják a tolvajokat, azonban egy embert megölnek a raktár mellett, ráadásul a radart is sikerült észrevétlenül kicsempészni a raktárból.
Dog Tags 2008. április 15. Kutyaszorítóban 2009. március 23. 5x13
Gibbs és csapata egy drogcsempészettel gyanúsított tengerész házához érkezik, amikor McGee-t megtámadja egy kutya. A házban megtalálják a katonát, akit látszólag egy kutya ölt meg. A gyanúsított a kutya lesz, de Abby meg van győződve ártatlanságáról, ezért mindent megtesz, hogy tisztázza a kutyát. Abby elnevezi a kutyát Jethrónak, és McGee örökbefogadja.
Internal Affairs 2008. április 22. Belügyek 2009. március 30. 5x14
Az NCIS épületét ellepik az FBI emberei. La Grenouille gyilkosa után nyomoznak, és mivel az igazgatónőnek és Tonynak kapcsolata volt vele, gyanússá válik Gibbs és csapata is. Miután mindenkit kihallgatnak, Gibbs, Ziva, McGee és Dr. Mallard elmennek Gibbs házába, hogy elkezdjenek maguk is nyomozni La Grenouille gyilkosa után. Kiderül, hogy a fő gyanúsított Tony.
In the Zone 2008. április 29. A zóna 2009. április 6. 5x15
Egy katonát megölnek Irakban, és a katona felesége kiharcolja, hogy az ügyet a washingtoni NCIS vizsgálja. Az igazgatóhelyettes kiküldi Tonyt és Nikkit Irakba, hogy kiderítsék ki ölte meg a századost. Eközben Gibbs, Ziva és McGee Washingtonban nyomoz, hogy kinek állt szándékában megölni a katonát.
Recoil 2008. május 6. Kattanás 2009. április 20. 5x16
Egy sorozatgyilkos után nyomoznak, Ziva beépül. Mikor Tony megtalálja az ötödik áldozatot a férfi lakásán, Zivának szólnak, hogy letartóztatják a férfit. A gyilkos rájön, hogy Ziva beépített ember, ezért le akarja lőni őt, de Ziva lefegyverzi. Kiderül, hogy nem egy gyilkos van, hanem kettő.
About Face 2008. május 13. Arcátlanság 2009. április 27. 5x17
Egy építkezésen találnak egy hullát, miközben Dr. Mallard lemegy, hogy felhozza a hordágyat, Mr. Palmer talál egy útlevelet az áldozatnál. Palmer csak egy pillanatra nem figyel, és az útlevél eltűnik, Palmer elkezdi üldözni a tolvajt, de az rálő. Gibbs és csapata mindent bevet, hogy Palmer azonosítani tudja a tolvajt.
Judgment Day (Part 1) 2008. május 20. Végítélet 2/1. 2009. május 4. 5x18
Decker különleges ügynök szívrohamban meghal, Shepard igazgatónő személyesen is részt vesz a temetésén, ahol elhangzik az Oshimaida név, Shepardnak ismerősen cseng, ezért elkezd nyomozni. Az igazgatónőt elkíséri Tony és Ziva is, de parancsot ad nekik, hogy lazítsanak, majd Franks segítségét kéri.
Judgment Day (Part 2) 2008. május 20. Végítélet 2/2. 2009. május 11. 5x19
Tony és Ziva az igazgatónőt keresik, aki Franksszel egy régi sivatagi büfében keresi a nyomokat, amiket Decker helyezett el. Svetlana emberei megtalálják Shepard igazgatónőt és Frankset, és tűzpárbaj kezdődik. Az igazgatónő meghal, és csak Franks éli túl a találkozást. Az NCIS élére új igazgatót helyeznek, Lion Vance-t, aki szétszedi a csapatot.