Monokub

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Monokub ((oroszul):Монокуб) egy az orosz Elbrusz 2000 architektúrájú számítógépek számára kifejlesztett alaplap-típus – ezen a géptípuson alapulnak a Monoblock PC irodai munkaállomások.[1][2] Az alaplap a miniITX méretfaktornak felel meg, és egy 500 MHz órajelű Elbrusz–2SZ+ mikroprocesszort támogat. A memóriavezérlő kétcsatornás (dual channel) memóriaüzemmódot biztosít. Az alaplapon két DDR2-800 memóriafoglalat található, amely összesen 16 GiB RAM elhelyezését teszi lehetővé és támogatja az ECC memóriamodulokat.

A Monokub PCI Express x16 sínnek megfelelő bővítőkártyákkal bővíthető. Az alaplapon emellett egy Gigabit Ethernet interfész, 4 USB 2.0, RS232 interfész, DVI connector és audio be-/kimeneti portok találhatók.[3]

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Monokub című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]