Malibu Hot Summer

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Sizzle Beach, U.S.A.
(Malibu Hot Summer)
1981-es amerikai film
RendezőRichard Brander
ProducerLaurel A. Koernig
Eric Louzil
Műfajvígjáték, romantikus
ForgatókönyvíróCraig Kusaba
FőszerepbenTerry Congie
Lesley Brander
Roselyn Royce
Robert Acey
Kevin Costner
ZeneBert Kelley
OperatőrJohn Sprung
VágóHoward Heard
HangmérnökDavid Gaines
JelmeztervezőMary Gerhart
GyártásvezetőHoward Heard
Gyártás
GyártóTroma Entertainment
OrszágUSA USA
Nyelvangol
Forgatási helyszínMalibu, Kalifornia
Játékidő90 perc
Képarány1.37:1
Forgalmazás
ForgalmazóUSA Cineworld Pictures (mozi)
USA VCII Home Entertainment (VHS)
USA Troma Entertainment (VHS)
BemutatóUSA 1981 (mozi)
USA 1982 (VHS)
USA 1986 (VHS)
KorhatárAmerikai Egyesült Államok R (mozi)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Malibu Hot Summer (másik címe Sizzle Beach, U.S.A.), 1981-ben bemutatott amerikai független vígjáték Richard Brander rendezésében, Robert Acey, Terry Congie, Leslie Brander, Roselyn Royce és az első filmes Kevin Costner főszereplésével. A film 1978-79 telén készült, és eredetileg 1981-ben jelent meg Malibu Hot Summer címmel. 1986-ban a Troma Entertainment megszerezte a jogokat, és újra kiadták Sizzle Beach, U.S.A. címmel.

Kevin Costner színpadi munkás volt, mielőtt nagy áttörést ért el az Aki legyőzte Al Caponét és a Nincs kiút című filmekkel. Míg a színfalak mögött dolgozott, gyakran elhaladt a producer, Eric Louzil irodája mellett és színészi szerepeket kért tőle. Louzilnak volt egy projektje az első filmes rendező Richard Branderrel, melyben ajánlott Costnernek egy kisebb szerepet – bevallása szerint inkább kinézete, mintsem színészi képességei miatt.

A Nincs kiút (1987) című film forgatása közben Kevin Costner felvette a kapcsolatot Eric Louzil producerrel, hogy megvásárolja a Malibu Hot Summer (1981) és a Shadows Run Black (1984) jogait, de addigra Louzil már eladta azokat a Tromának. Costner mindkét filmben szerepelt pályája elején, és nem akarta, hogy bárki lássa őket, miután karrierje kezdett felívelni. A Troma végül elutasította az ajánlatát.[1]

Louzil 2002-ben úgy nyilatkozott, hogy a két filmben való szereplése miatt nagyjából 300 interjút adott Costnerről, miután sztárrá vált.[2]

Cselekmény[szerkesztés]

Egy mesés malibui strandház szolgál helyszínül a bűnnek a napsütésben, miközben egy csodás hölgyekből álló trió Los Angelesben találja meg a szerelmet egy forró nyáron.

Három fiatal barátnő híres szeretne lenni, ezért elhatározzák, hogy Kaliforniába költöznek. Kevés pénzből és különösebb terv nélkül kibérelnek egy strandházat Malibuban, és megpróbálják megvalósítani álmaikat.

Az egyikük, Cheryl Reilly (Roselyn Royce) testnevelő tanári állást kap egy középiskolában, egy befektetési brókernek köszönhetően, akivel egy tengerparti futás közben ismerkedik meg. A másik, Dit McCoy színésznő (Leslie Brander), aki szereti a lovaglást, bár John Logan (Kevin Costner), a lovastábor fiatal tulajdonosa inkább tűnik érdekesebbnek, mint maga a lovaglás. A harmadik Janice Johnston (Terry Congie) kezdő népdalénekes, aki kerüli a stúdió aljas tulajdonosát, ahol a felvételeit készíti, és szeret unokatestvérével, Steve-vel (Robert Acey) lógni, aki az otthonuk negyedik lakója.

Szereplők[szerkesztés]

Színész Szerep
Terry Congie Janice Johnston
Lesley Brander Dit McCoy
Roselyn Royce Cheryl Reilly
Robert Acey Steve Anders
Kevin Costner John Logan
Larry Degraw Brent Richardson
James Pascucci Von Vitale
Justin Michael Scott Gary
Peter Risch Pete Fargo
Lulu Nicholson Stella Strassman

Források[szerkesztés]

  1. Costner panting for 'Hot Summer' (angol nyelven). New York Daily News, 1993. szeptember 7. (Hozzáférés: 2023. május 5.)
  2. 'Malibu Hot Summer' Trivia (angol nyelven). IMDb.com. (Hozzáférés: 2023. május 5.)