Katolikus gyerekmolesztálási botrány (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Katolikus gyerekmolesztálási botrány
South Park
6. évad, 8. epizód
Eredeti címRed Hot Catholic Love
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám608
Első sugárzás2002. július 3.
Első sugárzás Magyarországon2005. március 4.
Kronológia
ElőzőA Simpsonék már megcsinálták…
KövetkezőRendezői változat
A South Park epizódjainak listája

A Katolikus gyerekmolesztálási botrány (Red Hot Catholic Love) a South Park című rajzfilmsorozat 87. része (a 6. évad 8. epizódja). Elsőként 2002. július 3-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A South Park-i szülők a sorozatos molesztálási botrányok miatt aggódni kezdenek, amikor Maxi atya a templomban bejelenti, hogy gyermekeiket hamarosan a püspökök és papok lelkigyakorlatként egy hajókirándulásra viszik majd. Felbérelnek egy tanácsadót, akinek az a feladata, hogy kiderítse; vajon Maxi atya molesztálta-e a gyerekeket. A tanácsadó egyből azt kérdezi meg az iskolásoktól, tett-e valamit a pap a végbelükbe. A gyerekek ezt tagadják, mert a pap sosem molesztálta őket, de a számukra érthetetlen kérdés foglalkoztatni kezdi őket. Cartmannek nemsokára „briliáns” ötlete támad: szerinte lehetséges, hogy az emberi emésztőrendszer fordítva is működik és a végbélbe helyezett étel a szájon át ürül ki. A többi gyerek ostobaságnak tartja az elképzelést és Kyle 20 dollárban fogad vele abban, hogy ez lehetetlen. A szülők eközben úgy határoznak, mind ateisták lesznek, mert megrendült a katolikus egyházba vetett hitük.

Maxi atya találkozóra hívja a többi papot, de elképedve szembesül azzal, hogy rajta kívül mindenki molesztálta a híveit és csupán azt akarják elérni, hogy ezt titokban folytathassák. Az atya a Vatikánba utazik, de itt is bebizonyosodik, hogy a papok az egész világon (és a földönkívüli katolikusok, a „Gizmók” más bolygókon is) molesztálják a kiskorúakat. Szerintük a „Vatikáni Szent Kódex” ezt nem tiltja meg, ezért Maxi úgy dönt, ideje átírni a dokumentumot. Mivel senki sem ismeri a kódex pontos helyét, egyedül indul el megkeresni azt.

Cartmannek sikerül a szájon át történő székelés és megnyeri Kyle pénzét, akit egyre jobban dühíteni kezd Cartman dicsekvése a győzelem miatt. Az új táplálkozási mód szédítő gyorsasággal terjed el országszerte, és a South Park-i felnőttek is átveszik – gyakran nyilvános helyen, beszélgetés közben, egy szemeteskosárba végezve el a szükségüket. Kyle elveszíti türelmét és közli Cartmannel; elfogadja a vereséget és büszke arra, hogy ilyen barátja van – ezzel feldühíti Cartmant, aki egészen idáig örömét lelte a kérkedésben, de a vallomás után már nyilvánvalóan nem tudja tovább idegesíteni Kyle-t.

A Vatikán alagsorában Maxi atya rálel a kódexre és visszaviszi a többi pap elé. A pápa ekkor megidézi a „Pókkirálynőt”, amely kijelenti, hogy a dokumentum nem módosítható. Ezen feldühödve Maxi kettétépi az iratot, melynek következtében az épület összeomlik és többen életüket vesztik. Mindenki őt okolja a történtekért és a vallás elpusztításáért, de ő elmondja, hogy az ostoba törvények tehetnek mindenről. Szerinte a katolikus vallásnak arról kellene szólnia, hogyan legyünk jobb emberek. A Biblia történetei is erre valók, nem pedig a hatalom megragadására vagy ösztökélésre. Maxi elítéli a vallás emberekre történő ráerőszakolását, valamint az új táplálkozási módit is. A tévén keresztül a szülőkhöz eljut az üzenet, és mindannyian újból keresztények lesznek és templomba járnak, felhagyva a „megfordított étkezéssel”.

Utalások[szerkesztés]

  • Randy Marsh képzelgése a katolikus hajóútról célzás a Szerelemhajó („The Love Boat”) című sorozatra.
  • Maxi atya kalandjainak képsorai a Pitfall! elnevezésű 1982-es videójátékot parodizálják ki.
  • Az óriás pókkirálynő a Ki vagy, doki? című sorozat egy 1974-es epizódjából származik „Doctor Who: Planet of the Spiders: Part 1”).
  • Az epizód során célzások történnek Martha Stewart letartóztatására.

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Commons
Commons