Jövőbeli énem és én

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jövőbeli énem és én
South Park
6. évad, 16. epizód
Eredeti címMy Future Self 'n' Me
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Eric Stough
Gyártási szám616
Első sugárzás2002. december 4.
Első sugárzás Magyarországon2005. március 18.
Kronológia
ElőzőAz Univerzum legnagyobb kóklere
KövetkezőKarácsony Irakban
A South Park epizódjainak listája

A Jövőbeli énem és én (My Future Self 'n' Me) a South Park című rajzfilmsorozat 95. része (a 6. évad 16. epizódja). Elsőként 2002. december 4-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

A South Park-i fiúk egy marihuánás cigarettát találnak a játszótéren, de nem mernek hozzányúlni, mert félnek, drogossá válnak tőle. Végül Stan Marsh lesz az, aki elég bátor ahhoz, hogy eldobja a kábítószert, megakadályozva, hogy az a kisebb gyerekek kezébe kerüljön.

Este egy hatalmas vihar közepén a Marsh család otthonában megjelenik egy különös férfi, aki azt állítja magáról, hogy ő Stan idősebb énje és valahogyan sikerült visszatérnie a jövőből. Elmondása szerint az élete egy óriási baklövés volt, megjárta a fiatalkorúak börtönét, drog- és alkoholfüggő lett és mindez akkor kezdődött, amikor először nyúlt marihuánához. Szerinte a fiatal Stan számára az egyetlen remény a normális életre az, ha elkerüli a drogokat és az alkoholt, valamint jól tanul az iskolában.

Stan – a hallottaktól megrémülve – Butters Stotch segítségét kéri a tanulásban, beszélgetés közben azonban kiderül, neki szintén van egy züllött „jövendőbeli énje”. Stan ezt fölöttébb furcsának találja, ezért megnézi a másik énjének a pénztárcáját, amiben talál egy 2002-es lejáratú belépőkártyát. A két fiú meglátogatja a kártyán található címet és felfedezi, hogy a jövendőbeliket a Motiváló Rt. nevű cég színészei alakítják, akiket a szülők béreltek fel arra, hogy gyermekeiket elijesszék a drogoktól és az egyéb káros szenvedélyektől.

A gyerekek ezt megtudván rettentően dühösek lesznek szüleikre, majd elhatározzák, bosszút állnak rajtuk. Az újságban találnak egy céget, amely a szülőkön való bosszúállásra szakosodott. Azonban a helyszínen megtudják, hogy a cég igazgatója nem más, mint Eric Cartman. Eric ötlete egyszerűen az, hogy megtorlásul a szülők lakásának a falait összekenik ürülékkel. Butterst lenyűgözi az ötlet, de a szkeptikusabb Stan szerint ez nem oldja meg a problémát. Ő úgy dönt, saját maga oldja meg a helyzetet és kiszedi szüleiből az igazságot. Terve nem válik be, mert szülei a végsőkig folytatják az átlátszó hazudozást. Végül Stan kénytelen elmondani nekik, hogy tud a Motiváló Rt. tevékenységéről, ezután Randy nagy nehezen bevallja fiának a hazugságokat és őszintén beszél neki a drogozás lehetséges veszélyeiről.

Cartman mexikói munkásai időközben elkészülnek Butters házának „kidekorálásával”. Mikor Butters szülei hazajönnek, belátják, hogy nem hazugságokkal kellett volna kezelniük a problémát és bocsánatot kérnek fiuktól. Stan és Butters szülei felbérelik Cartmant, hogy munkásaival vegye kezelésbe a galád Motiváló Rt. falait is. Jutalomból Cartman a szülőktől kap egy doboz süteményt, de a történtek után elgondolkodik a jövőjén és megfogadja, változtatni fog az életén.

Ekkor váratlanul megjelenik Cartman valódi jövendőbeli énje, egy vékony, jól öltözött férfi, aki elmondja neki, hogy ezen a napon fog megváltozni és a jövőben saját időutazó céget alapít majd. Cartman azonban azt hiszi, a férfi a Motiváló Rt. egyik színésze és dühösen kijelenti, hogy mégsem fog megváltozni, hanem még inkább elzüllik majd. Ebben a pillanatban a jövőbelije átalakul egy kövér, elhanyagolt külsejű munkássá.

Utalások[szerkesztés]

  • Az elektromos vihar, melyen keresztül a jövőbeliek érkeznek, kísértetiesen emlékeztet a Terminator-filmek hasonló jeleneteire.[1]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. South Park: The Complete Sixth Season (angol nyelven). DVD Verdict. [2009. december 28-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2009. július 8.)

Külső hivatkozások[szerkesztés]