Képregény Koktél

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A Képregény Koktél[1] című magazin 1991-ben indult és hat számot ért meg az év végéig. Az első olyan lap volt Magyarországon, amely kizárólag képsorokat (comic strip) tartalmazott. Ebben jelent meg először rendszeresen Snoopy kutya, és a hazai olvasók itt ismerkedhettek meg Kázmér és Huba kalandjaival.

Történet és utóélet[szerkesztés]

A Képregény Koktél kiadójának, a Semic Interprintnek a megszokott formátumában, 32 oldalas, színes comic book méretben jelent meg. Mind a hat számban ugyanaz a három sorozat szerepelt, mindig ugyanabban a terjedelemben: Snoopy 4, az ausztráliai Dilidagonya 14, Kázmér és Huba 12 oldalon.

A sorozatok közül a Kázmér és Huba 1994-ben visszatért a Semic egy másik lapjában, a Tiszta Diliben. Idővel a Dilidagonya és Snoopy is csatlakozott hozzá. 1997-ben megszűnt a Tiszta Dili is, de Snoopy címen és hasonló profillal újraindult, és mindkét sorozat szerepelt benne, csakúgy, mint a Snoopy második, 2001 és 2004 között megjelent folyamában (Snoopy és barátai)

Snoopy több önálló kötetben is olvasható magyarul, a teljes Kázmér és Huba gyűjteményes kiadás pedig 2007 óta jelenik meg könyvformátumban.

Képsorok[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ezt mint címet hagyományosan a fenti alakban írják. A magyar helyesírás szabályai szerint azonban a következő forma lenne a helyes: Képregénykoktél. Indoklás: AkH.12 111.

További információk[szerkesztés]