Jutasi Zoltán

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jutasi Zoltán
Született1971. szeptember 21. (52 éves)
Budapest
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
Foglalkozásaközgazdász,
üzletember
IskoláiBudapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (–1997)
SablonWikidataSegítség

Jutasi Zoltán (Budapest, 1971. szeptember 21. –) magyar közgazdász, üzletember. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem vezetés-szervezés és logisztika szakán szerzett diplomát 1997-ben. Egyetemi évei alatt az EVK Szakkollégium tagja volt.

2007 és 2013 között az építőipari KÉSZ Csoport és az akkor legnagyobb magyar tulajdonú informatikai vállalkozás, a SYNERGON csoport befektetője és vezérigazgatója.

Tanulmányai[szerkesztés]

1990-ben érettségizett az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Gimnáziumban, majd felvették a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemre, ahol 1997-ben szerzett közgazdászdiplomát termelésmenedzsment-logisztika és vállalatértékelés szakon. Jutasi aktív volt az egyetemi diákközéletben is, 1993-tól tagja volt az akkor újonnan alakuló Közgázos Szakkollégiumnak, az EVK Szakkollégiumnak (akkor: Egyetemi Vállalkozói Kollégium).

Menedzseri pályafutása[szerkesztés]

Első cégét még egyetemistaként 1995-ben alapította. Az eltelt negyed évszázadban számos vállalatfelvásárlási tranzakcióban vett részt vevőként és eladóként egyaránt. 2006-tól a NAVIGATOR Investments Zrt. alapítója és vezérigazgatója. Szakterülete a vállalatfelvásárlási tranzakciók és a generációváltás. Több magyar közepes és nagyvállalat válságkezelésében és reorganizációjában vett részt, többek között a KÉSZ Holdingnál és a Synergon Informatikai NYrt-nél irányította a strukturális és pénzügyi gondokkal küzdő vállalkozások megmentését. Társbefektetőként részt vett a Morando Kockázati Tőkealap létrehozásában, valamint 2005-ig tagja volt a Wallis Zrt.-be tömörült csoportnak is. A portfólióban kezelt cégek összes árbevétele az irányítása alatt meghaladta az 500 millió dollárt. A vezetett és részben tulajdonolt vállalatok összes eredménye ebben az időszakban összegezve elérte a 100 millió dolláros nagyságrendet.

Közéleti tevékenysége[szerkesztés]

A 90-es évek közepén, mint fiatal vállalkozó, országos választmányi tagja volt az egyik legnagyobb magyar munkáltatói szervezetnek, a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ). 2007-ig alelnöke a Chikán Attila nevével fémjelzett Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaságnak, Zoboki Gáborral (a MÜPA építésze) együtt elnökségi tagja a Duna Fővárosa Egyesületnek. Jutasi Zoltán 2014-ig a Magyar Szinkronúszó Szövetség elnökségében is szerepet vállalt.

Jelentősebb projektjei[szerkesztés]

Források[szerkesztés]