JWSDP

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A JWSDP (Java Web Services Development Pack) egy ingyenesen használható fejlesztő eszköz (SDK), amivel webszolgáltatásokat, webalkalmazásokat és Java alkalmazásokat lehet fejleszteni a Java nyelvben elérhető legújabb technológiák segítségével.

Az Oracle lecserélte a JWSDP-t a GlassFish-el.[1] A JWSDP-nek minden komponense részét képezi a GlassFish-nek és a WSIT-nek és még további néhány, a Java SE 6 ("Mustang") kiadásában szereplő technológiának. A projekt minden forrása a nyílt forráskódokra vonatkozó [[Wikipedia::CDDL|CDDL]] licenc szerint érhető el és használható.

Java API-k[szerkesztés]

A JWSDP 1.6 verziójában elérhető komponensek és API-k:

A JWSDP 1.6 verziójától kezdve, a JAX-RPC és a JAX-WS implementációk támogatják a Fast Infoset szabványt az XML lapok bináris kódolásához. A JWSDP korábbi verziói is tartalmazzák:

Kapcsolódó technológiák[szerkesztés]

Létezik több különböző Java implementációja a webszolgáltatásoknak és az XML feldolgozóknak. Néhányan hiánytalanul támogatják a Java szabványokat, mások támogatnak szabványos és nem szabványos megoldásokat. A kapcsolódó technológiák között meg kell említeni:

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Web Services Downloads: Web Services Previous Releases. ORACLE. (Hozzáférés: 2012. május 21.) „The Project GlassFish replaces our previous release vehicle for providing new web services and XML developer tools between releases of the Sun Java System Application Server, the Java Web Services Developer Pack.”

Külső hivatkozások[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben a Java Web Services Development Pack című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.