Hollósy-Vadász Gábor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hollósy-Vadász Gábor

Hollósy-Vadász Gábor pszichológus, egyetemi oktató.

Életrajz[szerkesztés]

2009-ben érettségizett a Budapesti Egyetemi Katolikus Gimnáziumban. BA diplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte 2012-ben pszichológia alapszakon. 2014 a Pécsi Tudományegyetemen szerzett MA diplomát pszichológia mesterszakon. 2022-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen doktorált[1], PhD értekezésének a címe: „A közszolgálati motiváció (PSM) elmélet jelentősége és alkalmazhatósága a magyar civil közszolgálatban”.

Munkásság[szerkesztés]

Egyetemi oktatóként emberi erőforrásgazdálkodáshoz és munkapszichológiához kapcsolódó tárgyakat tanít, valamint szakdolgozók témavezetését végzi. Kutatási témája a munkahelyi motiváció és ehhez kapcsolódóan az ösztönzésmenedzsment, valamint a munkahelyi mentálhigiénia. Kutatóként rendszeresen publikál hazai és nemzetközi tudományos szaklapokban, valamint tudományos szakkönyvek szerkesztésében vesz részt[2]. Köztestületi tagja az MTA IX. osztályának[3], illetve tagja a HSZOSZ-nek[4] (Humán Szakemberek Országos Szövetsége).

Felsőoktatási munkája mellett pszichológiai tanácsadással foglalkozik, egyéni személyes és online, valamint kettős vezetésű párkonzultációt tart.

Szakértőként rendszeresen szerepel a médiában pl. RTL[5][6].

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Hollósy-Vadász Gábor - ODT hallgatói adatlap. doktori.hu. (Hozzáférés: 2023. október 27.)
  2. Magyar Tudományos Művek Tára. m2.mtmt.hu. (Hozzáférés: 2023. október 27.)
  3. Köztestületi tagok (magyar nyelven). mta.hu. (Hozzáférés: 2023. október 27.)
  4. Felügyelő Bizottság. www.hszosz.hu. (Hozzáférés: 2023. október 27.)
  5. Tegyünk az anyósülésre pelenkát – tippek arra, hogyan ne felejtsük a gyereket a forró autóban (magyar nyelven). rtl.hu, 2023. június 20. (Hozzáférés: 2023. október 27.)
  6. Férfi testképzavar: a szexuális életet is rombolhatja a szteroidfüggőség (magyar nyelven). rtl.hu, 2023. július 24. (Hozzáférés: 2023. október 27.)