Head-up display

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A repülőgép előtt lévő táj képe LANTIRN konténer éjjellátóján keresztül, F–15E Strike Eagle HUD-ján
F–15 Eagle műszerfala, felette a HUD-dal
F–15E Strike Eagle pilótakabinja légi utántöltés közben, a napfény a HUD reflexüvegén csillan meg

A HUD (Head-up display, fejmagasságú kijelző) a repülőgép műszerfalának tetejére szerelt, átlátszó kijelző, amely az alapvető repülési adatokat jeleníti meg, miközben, rajta átnézve, a pilóta előre kilát a repülőgépből. Az első HUD-okat a második világháború után fejlesztették ki, a vadászrepülőgépek célzóberendezéseinek továbbfejlesztésével. Napjaink legkorszerűbb vadászrepülőgépein a sisakba épített kijelzőkkel váltják le. A HUD-ot olyan helyzetekben használják, amikor nagyon kevés idő áll a pilóta rendelkezésére, és arra sincs ideje, hogy az alapvető repülési adatokért lepillantson a repülőgép műszerfalára.

Újabban szállító repülőgépeken is alkalmazzák, mert rossz időben (általában ködben) vagy éjszaka, kivilágítatlan repülőterekre történő leszállásnál segíti a pilótát a tájékozódásban. Néhány sportautóba is rendelhető HUD.

Egy korszerű HUD nem csupán számszerű adatokat közvetít a pilóta számára, hanem a tényleges tájba illeszkedő, a tájékozódást segítő pontokat, vonalakat, irányokat is rajzol.

A HUD kifejezést a játékképernyőn általában áttetszően vagy kis ikonokkal kijelzett adatok összességére használják a videojátékok is - elsősorban a szimulátorok és az FPS-ek - pl. a képernyőn megjeleníthető a játékos életereje, a használt fegyver vagy jármű lőszertartalék-mennyisége stb.

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Head-up display témájú médiaállományokat.

Lábjegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]