Hardy Júlia

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hardy Anna Júlia
Életrajzi adatok
Született1960. január 25. (64 éves)
Budapest
Ismeretes mint
Nemzetiségmagyar
IskoláiSemmelweis Egyetem

Hardy Júlia (Budapest, 1960. január 25. –) pszichiáter, családterapeuta.

Élete, munkássága[szerkesztés]

A Petőfi Sándor Gimnáziumban érettségizett, majd az SOTE Általános Orvostudományi Karán végzett 1984-ben. Pszichoterápia szakvizsgát tett 1999-ben. Családterápiát a bécsi Familienwerkben tanult, pszichodráma képzést a berlini székhelyű Psychodrama Institute for Europe –ban (PIFE)[1] szerzett.

1984-2002. között az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben dolgozott pszichiáter-, pszichoterapeuta szakorvosként. 1989-1992. között a HÍD Családsegítő Központ munkatársa volt. 2002. óta magánorvosi gyakorlatot folytat a Thyris Ambulancia Pszichoterápiás Magánrendelőben.[2]

Tanított az ELTE Tanácsadó Szakpszichológus képzésében, a Mentálhygiénés Képzésben (TF, SOTE),továbbá a Wesley János Főiskolán és az Apor Vilmos Főiskolán. A Psychodrama Institute for Europe (PIFE) keretein belül Athénban, Kijevben és Minszkben kiképző csoportok vezetett. A Magyar Családterápiás Egyesületben családterápiás és családkonzultációs képzéseket, a Magyar Pszichodráma Egyesületben önismereti- és kiképző pszichodráma csoportokat vezet.

Szakmai szervezetekben[szerkesztés]

  • A Magyar Családterápiás Egyesület külügyekért felelős vezetőségi tagja; 2010-2016 között titkára.
  • A Psychodrama Institute for Europe (PIFE) alelnöke volt 2007-2013.között Az European Family Therapy Association (EFTA) vezetőségi tagja.
  • A Pannonhalmi Szemle szerkesztőségének tagja.

Díjai, kitüntetései[szerkesztés]

  • 2008 Goldschmidt Dénes díj • Magyar Pszichiátriai Társaság

Írásai[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]