Hajós István János

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Hajós István János
[[Fájl:
|250px]]
Született1981. január 14.
Budapest
Állampolgárságamagyar
Foglalkozásabiztonsági és robotikai szakértő, üzletember, vállalkozó
IskoláiEF Education New York, Chicago és Toronto

Tomori Pál Főiskola

Zsigmond Király Főiskola
KitüntetéseiGránit Oroszlán Példakép Díj 2022, Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy 2023, Kiírói Tanács Digitalizációért Nívódíj 2023, Károlyi László úr által felajánlott különdíj 2023, VOSZ - Vállalkozók Országos Szövetsége: Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet Év Vállalkozója Díj 2023

SablonWikidataSegítség

Hajós István János (Budapest, 1981. január 14. –) biztonsági és robotikai szakértő, üzletember, vállalkozó. A Bastion Group és a HSBC-Bau Kft. ügyvezetője, az Egy lépéssel több – Hajós István – Alapítvány alapítója.

Tanulmányai[szerkesztés]

Az Óbudai Nagy László Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdte meg tanulmányait, majd a Varga István Kereskedelmi és Közgazdasági Szakközép és Szakiskolában folytatta azokat. A főiskolai tanulmányait a Zsigmond Király Főiskolában (2011-2013) kezdte meg, nemzetközi gazdálkodás szakon. Ezt követően EF Education angol nyelvű főiskolai tanfolyamokat végzett (2011-2012) New York, Chicago és Toronto városaiban. Ezután emelt szintű Biztonságszervezői II. végzettséget szerzett 2018-ban. A Tomori Pál Főiskolán tanul nemzetközi tanulmányok szakon.

Karrier[szerkesztés]

Fiatalon lett vállalkozó, első cégét 2002-ben alapította. 2016-tól a Bastion Group ügyvezetőjeként, 2017-től a HSBC-Bau Kft. ügyvezetőjeként és 2023-tól az Egy lépéssel több – Hajós István – Alapítvány alapítójaként tevékenykedik.[1]

Emellett a Magyar Muaythai Szakszövetség elnökségi tagja és egyik főtámogatója.

Munkássága elismeréséül 2022-ben Gránit Oroszlán Példakép Díjat nyert felelős üzletember kategóriában.

2023-ban az alábbi díjakat nyerte el:

  • Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy
  • Kiírói Tanács Digitalizációért Nívódíj
  • Károlyi László úr által felajánlott különdíj
  • VOSZ - Vállalkozók Országos Szövetsége: Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet Év Vállalkozója Díj

Mindezek mellett borász végzettsége is van, illetve magángyűjtő.

A médiában rendszeresen szerepel, karitatív tevékenység keretein belül például kórházi kórtermeket fest ki, nővérek karácsonyi ajándékát szerzi be. Évi 100-200 médiamegjelenése van. Emellett a közösségi média felületeken is egyre népszerűbb: TikTok és Intagram profilján is jelentős követőtáborral büszkélkedhet.

Rendszeresen tart előadásokat is, többek között a HVG Állásbörzén, a Trust Summiton[2] , valamint a FIVOSZ, a SZEBIT és a Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényein is. Ingyenes edukációs előadásokat is tart iskolákban a robotizációról.

Társadalmi felelősségvállalás[szerkesztés]

Az Egy lépéssel több - Hajós István Alapítvány a 2023-as év során kiemelt közfigyelemre tett szert a “Fogadj örökbe egy családot” elnevezésű programjával, melyről több mint 100 médiumban számoltak be.

Az alapítvány olyan Nagykövetekkel büszkélkedhet, mint:

Magánélete[szerkesztés]

Menyasszonyával és két gyermekével él. Családcentrikus innovatív üzletember, vállalkozó.

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]