HTTrack

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
HTTrack
HTTrack.png

Fejlesztő Xavier Roche
Legfrissebb stabil kiadás 3.44.1 (2011. február 28.) [1] +/-
Legfrissebb fejlesztői kiadás ismeretlen +/-
Programozási nyelv C
Operációs rendszer Microsoft Windows, Mac OS X, Linux és FreeBSD
Kategória Offline browser és Web crawler
Licenc GNU General Public License
A HTTrack weboldala

A HTTrack egy szabad és nyílt forrású weboldal másoló és kapcsolat nélküli böngésző (offline browser), melyet Xavier Roche fejleszt, és GNU General Public License alatt terjesztenek. A program révén lehetőséged van arra, hogy weboldalakat másolj le a saját gépedre az Internetről. Alapbeállításként a HTTrack úgy rendezi a letöltött weboldalakat, hogy relatíve megtartsa az eredeti link-struktúrát. A letöltött (vagy tükrözött) weboldalak ugyanúgy böngészhetőek a böngészőkben, mint élő kapcsolat esetén.

A HTTrack updatelni is tudja a már egyszer letöltött oldalakat, vagy a megszakított letöltést ugyanott folytatni, ahol abbahagyta. A HTTrack teljes mértékben konfigurálható az opciók és a szűrők által (include/exclude), valamint beépített segítő rendszerrel rendelkezik. Alapvetően egy parancssori és két GUI verzió (WinHTTrack és a WebHTrack) létezik; de használhatunk scripteket és régi munkákat (cron jobs).

A HTTrack egy web crawler-t használ, hogy letöltse a weboldalakat. Néhány része a weboldalakan nem töltődik le alapbeállításként, köszönhető a robots exclusion protocol-nak, hacsak nem fagy le a program futás közben. A HTTrack tudja követni az alapvető, JavaScript-el és beépített Appletek-el, valamint Flash-sel generált linkeket, de a komplex linkeket, vagy a külső programok által generáltakat, vagy a a szerver oldali kép térképeket már nem.

A Firefox-hoz készítettek egy kiegészítést/kiterjesztést, mely a HTTrack-et használja letöltő motorként. Ennek a neve: SpiderZilla.

Lásd még[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]