HP TouchPad

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A HP TouchPad a HP által gyártott táblagép. A készülék bemutatása 2011. február 9-én történt meg. történt meg. Kijelzője 9,7 hüvelykes, 1024×768 pixeles felbontású kapacitív technológiával működő moultitouch érintőkijelző. A HP táblagépén webOS 3.0 operációs rendszer fut, és hajtásáról egy 1,2 GHz-es kétmagos Snapdragon processzor gondoskodik. A készülék támogatja a HP TouchStone "Touch-to-Share" proximity alapú megosztás funkcióját, amely lehetővé teszi a kompatibilis készülékek azonnal adat cseréjét a készülékek (megfelelő helyen) egymáshoz érintésével. 2011. július 1-jétől kapható az Egyesült Államokban.

Hardver[szerkesztés]

Az érintőtáblán négy fizikai gomb található: a hangerő fel / le az oldalán, a bekapcsoló gombot a tetején, és egy gomb a képernyő alatt, ami a "multitasking" (futó programok megjelenítése) nézethez vezérel. A táblagép bevezetett egy új technológiát, amely lehetővé teszi URL-ek , telefonhívások, és a szöveges üzenetek átvitelét az érintőtábláról HP telefonokra (HP Pre3 vagy a HP Veer) , ha megérinti a telefonnal az erre kijelölt területen a TouchPad-et. Az eszköz a belső sztereó hangszórókkal és a Beats Audio technológiával ellátott. A készülék újratölthető 6300 mAh-s akkumulátort használ, opcionális vezeték nélküli töltésre képes a TouchStone töltő segítségével, ami egy vezeték nélküli töltés dokkoló.

A készülék bemutatása

Választható tartozék egy vezeték nélküli Bluetooth billentyűzet a érintőtáblához, melynek elemtartója maga alá görbül, ami kényelmesebbé teszi a gépelést. A billentyűzet szóköze mellett található egy webOS funkció gomb.

Szoftver[szerkesztés]

A gépen webOS 3.0. mobil operációs rendszer fut, amit eredetileg a HP által felvásárolt Palm fejlesztett ki. A WebOS több egyedi funkciót kínál, mint például a kártya-alapú multitasking. Az operációs rendszerrel a teljes weben lehet böngészni. A TouchPad videó telefonálásra is képes a kompatibilis webOS készülékekkel, és egyaránt alkalmas Skype-os videótelefonálásokra. A gép egy 1,3 megapixeles web-kamerával rendelkezik, amely 1080p felvételt képes készíteni. Az érintőgép képes vezeték nélküli nyomtatásra minden új, és a legtöbb régi HP nyomtatóval. A vezeték nélküli nyomtatás hasonló az IOS 4-en működő Air Nyomtatással, de nem követeli meg egy speciális szoftver letöltését a nyomtatáshoz.

Műszaki jellemzői[szerkesztés]

Modell                     HP TouchPad                    
Bemutató napja
2011. február 9.
Képarány
4:3
Felbontás
1024 × 768 pixel
Processzor Qualcomm Snapdragon dual-CPU APQ8060 1.2 GHz
Flash memória
16 GB vagy 32 GB
Operációs rendszer
webOS3.0
Akkumulátor
6300 mAh
Súly
740 gramm
Méretei
24 cm × 19 cm × 1,37 cm

Források[szerkesztés]