Gokart

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gokart

A gokart négy kerekű, különösen alacsony súlypontú kisméretű versenyautó. A gokartozás Magyarországon is népszerű, mindenki által hozzáférhető technikai sport.

Műszaki jellemzők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Az autó négy kerekű, súlypontja különösen alacsonyan helyezkedik el.

A modern gokartok szíve a motor. Hengerűrtaltamuk 200 cm³ től 390 cm³-ig terjed. Négyütemű 1 hengeres és 2 szelepes motorok, teljesítményük 5,5-13 lóerőig terjed. A kisebb gyerek gépek kisebb teljesítményűek, 2-4 lóerő. A versenygépek között létezik ún. fixes (azaz sebességváltó nélküli) és váltós is.

A jármű fordulékonyságáról híres.

Különleges tulajdonsága a gokartnak, hogy hátsó tengelye fix, nincsen differenciálmű, ezáltal teszi a kanyarodást érdekessé. A kanyar külső felén futó keréknek nagyobb utat kell megtennie, mint a belsőnek.

A sportág felosztása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A sport két részre osztható: létezik versenygokartozás és bérgokartozás.

Versenygokartozás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Gokartverseny

Versenyeket Magyarországon is rendeznek, amatőr, és profi szinten is.

Verseny géposztályok:

Maxterino, Rotax Minimax, Rotax Max Junior, Rotax Max, Rotax Max Masters, Rotax DD2 és Rotax DD2 Masters egyben, SWF, ICC-85, Formula Bambini, Formula.

Bérgokartozás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Bérgokartozás Magyarország számos pontján található, ahol bárki kedvére kipróbálhatja. Általában a bérgokartozásban elterjedt gépeket nagyon egyszerű vezetni, csak egy gáz és egy fékpedál van, jobboldalon a gáz, bal oldalon a fék. Sebességváltó nélküliek, automaták. Az ország első gokartpályája 1991-ben épült Siófokon, de van pálya Budapesten, Kecskeméten, Miskolcon, Szegeden stb.

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Gokart témájú médiaállományokat.