Gabriella monacói hercegnő

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Gabriella
Grimaldi Gabriella Teréz Mária
Carladès grófnője
Monacói Hercegség trónörököse
Uralkodási ideje
2014. december 10.
17:04
2014. december 10.
17:06 (CET)
ElődjeKarolina
UtódjaJakab
Életrajzi adatok
UralkodóházGrimaldi-ház
Született2014december 10. (9 éves)
Monaco
ÉdesapjaII. Albert monacói herceg
ÉdesanyjaCharlène monacói hercegné
Testvére(i)
A Wikimédia Commons tartalmaz Gabriella témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Gabriella (Monaco, 2014. december 10. –), franciául: Gabriella Thérèse Marie, monacói hercegnő, születésétől két percig monacói trónörökös, de öccse születésével a második helyre csúszott a trónöröklési sorrendben. A Grimaldi-család tagja.

Élete[szerkesztés]

Gabriella hercegnői monogramja

II. Albert monacói herceg és Charlène monacói hercegné idősebb gyermeke. Mivel két perccel fiú ikertestvére, Jakab előtt jött a világra a monacói Grácia Hercegné Központi Kórházban (Le Centre Hospitalier Princesse Grace), így ezen időtartam alatt Gabriella volt Monaco trónjának jog szerinti (feltételezett, prezumptív) örököse, mivel a monacói trónöröklés szerint a lányok csak abban az esetben örökölhetik a trónt, ha nem születik fiútestvérük, vagy a fiútestvérük gyermektelenül, illetve törvényes gyermekek nélkül hal meg. Születésekor megkapta a Carladès grófnője címet. Jelenleg a második helyen áll a trónöröklési sorban, azaz a korona várományosa.

Származása[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Princess Gabriella, Countess of Carladès című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

További információk[szerkesztés]

Előző
Karolina
Monaco trónörököse
2014. december 10. 17:04 – 2014. december 10. 17:06 (CET)
Következő
Jakab