GIMEX-Hidraulika Kft.

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
GIMEX-Hidraulika Kft.
Jelmondat"Kifogástalan BEFOGÁSTECHNIKA"
Alapítva1993.május 12.
SzékhelyH-9025 Győr, Selyem utca 1.
AlapítóGörcs Imre
Iparágkereskedelem és szolgáltatás
Termékekmunkadarab befogástechnika, ipari és mobilhidraulikus elemek
Alkalmazottak száma25 fő

A GIMEX-Hidraulika Kft. weboldala
SablonWikidataSegítség

A GIMEX-Hidraulika Kft. egy magyar tulajdonú, 1993-as alapítású győri vállalkozás, melynek fő profilja az alapítás óta hidraulikus termékek forgalmazása. 2001-től mechanikus és automatizált munkadarab befogás- és rögzítéstechnikai elemek forgalmazásával, ezekhez kapcsolódó szaktanácsadással és szolgáltatásokkal is foglalkozik.

Tevékenysége[szerkesztés]

Kereskedelmi profilja[szerkesztés]

A cég rögzítéstechnikai elemekkel és hidraulikus eszközökkel kereskedik. Szervizeléssel és szaktanácsadással is foglalkozik.

A cég által forgalmazott alkatrészek és megoldások többek között az alábbiak:

Szakmai együttműködései[szerkesztés]

  • Korábban kihelyezett szemináriumi előadásnak is helyet adott a Gimex a Budapesti Gazdasági Főiskola „Pénzügyi válságkezelés” kurzus tanulói számára. Görcs Imre ügyvezető válságkezelési tapasztalatairól tartott előadást. A szeminárium elsősorban a kkv-szektor gazdasági kihívásainak, gyakorlati megoldásainak – főként a 2009-es gazdasági válság kezelésének – megismerésére irányult.
  • 2015-ben a Kecskeméti Főiskolán a céggel együttműködésben tovább bővült a hallgatók számára fenntartott, gyakorlati oktatást támogató bemutatóterem a Halder EÖK (egyetemes elemekből összeállítható, modulrendszerű munkadarab-befogó készülékkészletek) rendszerével.[1]
  • 2016-ban a Corvinus MBA Center partnere, a Munich Business School hallgatói nemzetközi hét keretében üzemlátogatáson vettek részt a Gimexnél.[2]
  • Techtogether országos mérnökhallgatói csapatversenyen 4. alkalommal vesz részt a vállalat. 2017-ben a program a Mach-Tech és Ipar napjai kiállításon került megrendezésre.
  • Középiskolai kereteken belül a cég 2017-ben először vett részt az évente megrendezendő Lukács-napon és Szakmák éjszakáján. A tanulók figyelmét a vállalat mindig játékos formában igyekszik felkelteni, 2017-ben például egy Hainbuch Manok befogóegység és erőmérő segítségével tesztelhették erejüket a diákok.
  • A győri vállalkozás jó kapcsolatot ápol a Széchenyi István Egyetemmel. Vendégelőadók biztosításával részt vesz a gépészmérnökök, járműgépészek és járműmérnökök képzésében.
  • A cég 2001 óta részt vesz a Mach-Tech és Ipar Napjai kiállításokon.

Története[szerkesztés]

A GIMEX-Hidraulika Kft. eredetileg műszaki termékeket importált az országban működő hidraulikus felhasználó és munkahengergyártó cégek részére. Az első pár hónapban az ügyvezető egymaga intézte a cég ügyeit. Az első munkatárs 3 hónap múlva, az első mérnök munkatárs pedig 3 év múlva került a Gimex csapatába, 3 főre növelve a cég létszámát. Ekkor még a Gimex életének első helyszínén, a Tihanyi Árpád úton, 55 négyzetméteren folytatta tevékenységét.[forrás?]

Később az elsőnél ötször nagyobb helyre költözött a társaság,[mikor?] A cég 7. évében már 7 alkalmazottnak biztosított munkahelyet. A 10. évben pedig bevezetésre került az ISO 9001 minőségtanúsítási rendszer. A Gimex 11. üzleti évében megvette első önálló telephelyét, ami már 1300 négyzetméter nagyságú területen épült fel, a Selyem utca 1. szám alatt.

2005-ben már 160 millió forintra emelkedett a cég éves forgalma, mely 2006-ra közel 400 millió forintra nőtt, 2007-ben pedig már elérte a félmilliárd forintot. A 2000-es évhez kapcsolódik egy fontos mérföldkő a cég életében, ekkor lett a GIMEX-Hidraulika Kft. a piacvezető német ROEMHELD befogástechnikai cég szerződéses, kizárólagos magyarországi forgalmazója. Ebben az időszakban már 2000 aktív partnere volt a vállalatnak, ebből 400 az autóiparból.

2014 májusában a vállalat területét 2500 négyzetméterre növelte.

2015-ben az alapító Görcs Imre halálát követően a vállalkozást lánya viszi tovább. A vállalkozás ma több piacvezető gyártót képvisel Magyarországon, többek között a német Roemheld, Roemheld-Hilma, Erwin Halder, Hainbuch, illetve az osztrák Roemheld-Stark vállalatokat. A cég éves árbevétele 2014-től meghaladja a nettó 1 milliárd forintot.

Díjai, elismerései[szerkesztés]

  • 2017: Roemheld Website Award[6]
  • 2017: Business Superbrands-díj (harmadszor)[forrás?]
  • 2017: Bisnode tripla A gold minősítés[forrás?]

Tagságai[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. EÖK és MANOK a Kecskeméti Főiskolán (magyar nyelven). Gimex Hidraulika , 2015. november 30. (Hozzáférés: 2017. augusztus 23.)
  2. Munich Business School diákjai a Gimexnél (magyar nyelven). Gimex Hidraulika . (Hozzáférés: 2017. augusztus 23.)
  3. Legjobb Női Munkahely 2014 (magyar nyelven). Gimex Hidraulika , 2015. november 27. (Hozzáférés: 2017. augusztus 23.)
  4. Másodszor is Business Superbrands! (magyar nyelven). Gimex Hidraulika , 2016. december 2. (Hozzáférés: 2017. augusztus 23.)
  5. MagyarBrands díj (magyar nyelven). Gimex Hidraulika , 2017. február 27. (Hozzáférés: 2017. augusztus 23.)
  6. "Web-Oszkárdíj" 2017 (magyar nyelven). Gimex Hidraulika . (Hozzáférés: 2017. augusztus 23.)