Ewa Białołęcka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ewa Białołęcka
SzületettEwa Białołęcka
1967december 14. (56 éves)
Elbląg
Állampolgárságalengyel
Nemzetiségelengyel
Foglalkozásafantasy író
KitüntetéseiJanusz A. Zajdel-díj
A Wikimédia Commons tartalmaz Ewa Białołęcka témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Ewa Białołęcka (1967. december 14., Elbląg, Lengyelország –) lengyel fantasy író. Eddigi irodalmi karrierje során több, mint egy tucat rövidebb lélegzetvételű kisregényt jelentetett meg. Napjainkban Gdańskban él.[1]

Művei[szerkesztés]

1994-ben jelent meg Tkacz Iluzji című kisregénye, majd 1997-ben jelent meg Błękit Maga című műve. 2008-ban jelent meg Wiedźma.com.pl című kisregénye.

Díjai, elismerései[szerkesztés]

1994-es regénye a Tkacz Iluzji és az 1997-es Błękit Maga című kisregényei Janusz A. Zajdel-díjat kaptak. Nocny śpiewak című művét jelölték e díjra.[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ewa Białołęcka (polish nyelven). Gildia.pl. Gildia.pl sp. z.o.o.. [2011. augusztus 5-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2012. február 28.)
  2. Joanna Słupek: Autorzy nominowani do Nagrody Fandomu Polskiego im. Janusza A. Zajdla (polish nyelven). zajdel.fandom.art.pl. Związek Stowarzyszeń „Fandom Polski”. (Hozzáférés: 2012. február 28.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Ewa Białołęcka című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.