Eszperantó zene

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
i.d.c. (Eric Languillat) videóklipje a "La fina venk" (Végső győzelem) című eszperantó dalhoz

Az eszperantó zene olyan zene, amelyben a dalszöveg eszperantóul van. Az eszperantó művészek nyelvi és a zenei színvonala nagyon változatos. Néhány zenész nem is beszéli a nyelvet, hanem csak hallás alapján tanulja meg a szövegeket. Az eszperantó zene története nem sokkal az első eszperantóul megjelenő könyv után kezdődött. Különféle eszperantó zenedarabok találhatók az interneten pl. musicexpress.com.br-nál. Újabb eszperantó zenéket találhatunk folyamatosan a Spotify-on, a Deezeren és a last.fm-en. Az internetes Kantaro-Vikio(wd) pedig olyan wiki, melynek célja az eszperantó és az ahhoz kapcsolódó dalok gyűjtése.

Zenészek és csapatok[szerkesztés]

Figyelem: Sok zenész több stílusban is játszik ezért több kategóriába is tartozhatnak.

Pop és Rock zene[szerkesztés]

Progresszív zene[szerkesztés]

Világzene[szerkesztés]

Dalszerzők[szerkesztés]

Punk és metalrock[szerkesztés]

Sláger[szerkesztés]

Énekkari zene[szerkesztés]

Klasszikus zene[szerkesztés]

Elektronikus zene[szerkesztés]

Hiphop[szerkesztés]

Egyéb kategória[szerkesztés]

Alien - Anjo Amika - Asorti - Torsten Bendias - Blera Brothers - Max Roy Carrouges - John Douglas - Ewe-calyptus - Fantom' - Thierry Faverial - Feri Floro - Inspiro - Ale Kosabela - Kredo - Valerio Mottola - Nikolin' - Radikulo - Jan Stanislaw Skorupski - Vladimir Soroka - Trattbandet

Énekek[szerkesztés]

Zenés filmek[szerkesztés]

Kiadók[szerkesztés]

Rendezvények és Események[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Esperanto-muziko című eszperantó Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]