Ein Kerem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(En Kerem szócikkből átirányítva)
Ein Kerem
Közigazgatás
TelepülésJeruzsálem
Népesség
Teljes népességismeretlen
Elhelyezkedése
Ein Kerem (Jeruzsálem)
Ein Kerem
Ein Kerem
Pozíció Jeruzsálem térképén
é. sz. 31° 46′ 00″, k. h. 35° 09′ 43″Koordináták: é. sz. 31° 46′ 00″, k. h. 35° 09′ 43″
A Wikimédia Commons tartalmaz Ein Kerem témájú médiaállományokat.

Ein Kerem (héberül: עֵין כֶּרֶם, Ein Kerem, arabul: عين كارم, Ayn Kārim) ókori település a történelmi Jeruzsálemtől délnyugatra, ma a város határain belül.

A hagyomány szerint itt született Keresztelő János, és itt történt Mária látogatása Erzsébetnél, ezért népszerű zarándokhely.[1]

Közlekedés[szerkesztés]

A jeruzsálemi villamos 2011-ben átadott 1-es (piros) vonalát a tervek szerint meghosszabbítják Ein Kerem felé, a Hadassah kórházig.(wd)[2]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Ein Kerem: Jerusalem's village within a city (angol nyelven). Israel Ministry of Foreign Affairs, 2014. május 29. (Hozzáférés: 2020. október 25.)
  2. Yishai Porat: Jerusalem light rail to expand to 5 lines, 27km of tracks (angol nyelven). ynetnews.com, 2018. január 22. (Hozzáférés: 2018. október 8.)

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az Ein Karem című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.