Dumplin’ – Így kerek az élet

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dumplin’ – Így kerek az élet
(Dumplin')
2018-as amerikai film
RendezőAnne Fletcher
ProducerMichael Costigan
AlapműJulie Murphy: Dumplin’
Műfaj
Főszerepben
ZeneDolly Parton
OperatőrElliot Davis
VágóEmma E. Hickox
Gyártás
GyártóEcho Films
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelvangol
Játékidő110 perc
Költségvetés13 millió amerikai dollár[1]
Forgalmazás
ForgalmazóNetflix
Bemutató
  • 2018
  • 2019. április 4. (Magyarország)[2]
Korhatár12 III. kategória (NFT/25151/2019)
További információk
SablonWikidataSegítség

A Dumplin’ – Így kerek az élet (eredeti cím: Dumplin’) 2018-as amerikai filmvígjáték, amelyet Anne Fletcher rendezett és Kristin Hahn írt. A film Julie Murphy azonos című ifjúsági regénye alapján készült. A filmben Danielle Macdonald alakítja Willowdean „Dumplin’” Dicksont, Jennifer Aniston az édesanyját, Rosie Dicksont, Odeya Rush pedig a legjobb barátnőjét, Ellen Dryvert.

A filmet Amerikai Egyesült Államokban 2018. december 7-én mutatták be, Magyarországon 2019. április 4-én a Hungaricom forgalmazásában.

Cselekmény[szerkesztés]

Egy tinédzser, Willowdean az egykori szépségkirálynő édesanyja, Rosie árnyékában él, aki a Dumplin' becenevet adta neki.

Rosie ideje nagy részében elfoglalt, mert segíti a helyi versenyek lebonyolítását, így nem sok ideje marad a lányára. Willowdean és legjobb barátnője, Ellen belefáradnak a mellőzöttségbe, ezért úgy döntenek, tiltakozásképpen beneveznek a következő szépségversenyre.

A szépségverseny kezdete előtt egy másik túlsúlyos lány, Millie is arra ösztönzi Willowdean-t, hogy nevezzen be, mivel mindig is ez volt az álma. Willowdean elkeseredik, mert soha nem akart inspiráció lenni.

Egy Hannah nevű lázadó lány is csatlakozik hozzájuk, mivel nem tetszik neki, ahogy a szépségversenyek tárgyiasítják a nőket. A lányok szoros barátságot kötnek egymással, miközben megtanulják, hogy szépségkirálynőnek lenni több, mint amiről valaha is álmodni mertek.

Szereplők[szerkesztés]

Megjelenés[szerkesztés]

2018 szeptemberében a Netflix megvásárolta a film forgalmazási jogait.[3] 2018. december 7-én került a mozikba.[4]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Dumplin' (film) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Sperling, Nicole: Dumplin' Director Anne Fletcher Switches from Studio Films to Netflix. HWD , 2018. december 7.
  2. http://nmhh.hu/dokumentum/198182/terjesztett_filmalkotasok_art_filmek_nyilvantartasa.xlsx
  3. Kit, Borys: Netflix Lands Jennifer Aniston Dramedy 'Dumplin''. The Hollywood Reporter , 2018. szeptember 12. (Hozzáférés: 2018. szeptember 12.)
  4. Dolly Parton & Sia's 'Here I Am' from 'Dumplin'' Released. Film Music Reporter , 2018. szeptember 14. (Hozzáférés: 2018. október 16.)

További információk[szerkesztés]