Benjamin Wallfisch

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Benjamin Wallfisch
Született1979. augusztus 7. (44 éves)
London[1]
Állampolgárságabrit
SzüleiElizabeth Wallfisch
Raphael Wallfisch
Foglalkozása
IskoláiManchesteri Egyetem
KitüntetéseiHollywood Music in Media Awards

SablonWikidataSegítség

Benjamin Mark Lasker Wallfisch (London, 1979. augusztus 7. –) angol zeneszerző, karmester, producer. A 2000-es évek közepe óta több mint 75 film zenéjét szerezte, többek között a Szárnyas fejvadász 2049, a Shazam!, az Az, az Az – Második fejezet, A láthatatlan ember, A számolás joga és Az egészség ellenszere című filmeknek.

A filmek, amelyekben a zenéje hallható, több mint 2,5 milliárd dolláros bevételt hoztak a pénztáraknál,[2] ezért 2019-ben a Variety magazin besorolta őt a „milliárd dolláros zeneszerzők” ("Billion Dollar Composer") közé.[3]

Élete[szerkesztés]

Elizabeth Wallfisch hegedűs és Raphael Wallfisch csellista gyermekeként született. Hármójuk közül ő a legidősebb. Apai nagyszülei Peter Wallfisch zongorista és Anita Lasker-Wallfisch csellista.

Több mint 75 film zenéjét szerezte, illetve Golden Globe-díjra, BAFTA-díjra, Grammy-díjra és Emmy-díjra is jelölték. A 2021-es Mortal Kombat film zenéjét is ő szerezte.[4][5]

Magánélete[szerkesztés]

Los Angelesben él feleségével, Missy-vel és lányával, Lolával.

Filmográfia[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Freebase-adatdump. Google
  2. Benjamin Wallfisch Box Office. IMDb
  3. An Interview with Benjamin Wallfisch. Variety
  4. Mortal Kombat Reboot Award-Winning Composer Revealed. Comic Book . [2020. január 22-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. január 22.)
  5. 'Mortal Kombat's Composer Began the Score Before Getting Hired — And Yes, It Includes the Iconic Theme (amerikai angol nyelven). Collider , 2021. március 6. (Hozzáférés: 2021. március 6.)

További információk[szerkesztés]