Az otthon melege

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az otthon melege
(Welcome Home)
2018-as amerikai film
RendezőGeorge Ratliff
ProducerAllan Mandelbaum, Tim White, Trevor White
Műfaj
ForgatókönyvíróDavid Levinson
FőszerepbenAaron Paul, Emily Ratajkowski, Riccardo Scamarcio, Alice Bellagamba, Francesco Acquaroli, Katy Louise Saunders
ZeneBear McCreary
Gyártás
GyártóVoltage Pictures
OrszágUSA
Nyelvangol
Játékidő97 perc
Forgalmazás
BemutatóMagyarország DVD-n
USA 2018. november 16.
KorhatárTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az otthon melege (eredeti cím: Welcome Home) 2018-as amerikai dráma-thriller, melyet George Ratliff rendezett és a főszereplők Aaron Paul és Emily Ratajkowski, mint Bryan és Cassie, akik romantikus olaszországi utazással próbálják megoldani személyes problémáikat, azonban ez balul sül el.

Az Amerikai Egyesült Államokban 2018. november 16-án mutatták be.

A film általánosságban vegyes véleményeket kapott a kritikusoktól. A Metacritic oldalán a film értékelése 38% a 100-ból, ami 4 véleményen alapul.[1] A Rotten Tomatoeson az Otthon melege 14%-os minősítést kapott, 7 értékelés alapján.[2] Paul és Ratajkowski 2017 áprilisában csatlakoztak a filmhez, mint főszereplők.[3] A filmet David Levinson írta, valamint Allan Mandelbaum, Tim és Trevor White készítette, George Ratliff rendezésével.[3]

2018. szeptember 7-én adták volna ki a filmet, de végül november 12-én jelent meg.[4] A film első előzetesére 2018. október 4-én került sor.[5]

Cselekmény[szerkesztés]

Bryan (Aaron Paul) és Cassie (Emily Ratajkowski) egy szép, romantikus villát bérelnek az olasz vidéken, egy otthoni megosztó weboldal segítségével, a „Welcome Home” nevű honlapon. Nem sokkal azután, hogy letelepednek, Cassie megismerkedik a kedves, jóképű idegen Federico-val (Riccardo Scamarcio), aki csak az úton halad az autójával. Bryan azonnal fenyegetni kezdi Federico jó megjelenését és varázsát, ám Cassie zaklatottá válik Bryan féltékenysége miatt. Federico ezt a féltékenységet kihasználva, manipulálja a pár egymás közti veszekedést. Hamarosan Bryan és Cassie egy szexi, kukkoló és egyre veszélyesebb macska-egér játékban találják magukat, és egy veszekedés révén felfedezik az a személyt, aki a kevésbé megbízhatók közé tartozik.

Rájönnek, hogy Frederico figyelte őket tükrök mögötti, valamint más rejtett kamerákon keresztül. A férfi végig játszott velük, majd végül a nő megöli őt egy sétabottal, ahogy kiderülnek a dolgok. Nem sokkal később a ház főbérlője, Eduardo (aki Frederico társa) is megérkezik, aki megnézi a felvételeket a rejtett helységben, utána fegyvert szegez Bryan-re. A rémült Cassie megvédi párját és leszúrja Eduardo-t egy rögtönzött késsel, ezt követően a pár elégeti az összes róluk, valamint más emberekről készült felvételt. Megfogadják egymásnak, hogy a gyilkosságot soha senkinek nem mondják el, ám ahogy a holttesteket eltemetik a ház mögött, egy kerti törpébe szemébe rejtett kamera rögzíti az eseményt, így megtudja a világ az elkövetett emberöléseket.

Szereplők[szerkesztés]

Szereplő Színész Magyar hang
Bryan Palmer Aaron Paul Zámbori Soma
Cassie Ryerson Emily Ratajkowski Györfi Anna
Frederico Riccardo Scamarcio Crespo Rodrigo
Eduardo Francesco Acquaroli Jakab Csaba
Isabella Alice Bellagamba Csuha Borbála
Alessandra Katy Louise Saunders Sipos Eszter Anna

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Welcome Home. Metacritic. (Hozzáférés: 2019. január 28.)
  2. Az otthon melege (2018). Rotten Tomatoes. (Hozzáférés: 2019. január 28.)
  3. a b Kit, Borys: Aaron Paul, Emily Ratajkowski to Star in Thriller 'Welcome Home' (Exclusive). The Hollywood Reporter, 2017. április 24. (Hozzáférés: 2018. október 4.)
  4. Ellwood, Pip: Aaron Paul and Emily Ratajkowski’s Welcome Home to get November VOD release. Entertainment Focus, 2018. szeptember 7. (Hozzáférés: 2018. október 4.)
  5. Russian, Ale: Emily Ratajkowski and Aaron Paul Are a Couple in Trouble in Sexy, Scary Welcome Home Trailer. People, 2018. október 4. (Hozzáférés: 2018. október 4.)

További információk[szerkesztés]