A szökés (3. évad)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A szökés
(Prison Break)
3. évad
Ország USA
Eredeti adóUSA Fox
Sugárzás2007. szeptember 17. –
2007. április 2.
Magyar adóHUN RTL Klub
Magyar sugárzás2008. június 30. –
2008. szeptember 22.
Epizódok száma13
Kronológia
← Előző
Következő →
2. évad
4. évad
A szökés epizódjainak listája

A szökés harmadik évada csak 13 epizódból áll, és szintén az előző évad fináléjától folytatódik, ahol szinte mindegyik főszereplő Panamában köt ki, köztük jó néhányan börtönben.

Michael ezúttal a Cégtől kap egy megbízatást, miszerint meg kell szöktetnie egy James Whistler nevű rabot a Sonából, egy panamai börtönből, vagy megölik Sarah-t és LJ-t (Lincoln fiát). Linc kívülről segíti Michaelt. Az évad során több új főszereplőt is megismerhetünk, akik egykor jó, máskor viszont rossz oldalra állnak. Az évad eredetileg ugyancsak 22 epizódból állt volna, az Amerikai Írók Céhe (WGA) sztrájkja miatt rövidítették le 13-ra.

Szereplők[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

2007. szeptember 17-étől kezdve vetítik az Egyesült Államokban. Az évadnyitó epizód első 17 percét a FOX saját weboldalán közzétette az Egyesült Államok nézőinek, de proxyk használatával Magyarországról is elérhető volt. Magyarországon 2008. június 30-án kezdte az RTL Klub vetíteni hétfő esténként 21:15-től.

Az eredetileg 22 részesre tervezett évad az amerikai írósztrájk miatt 13 részesre rövidült.

# Magyar cím Eredeti cím Író Rendező Hazai premier RTL Klub Eredeti premier FOX Prod. #
1 Zsarolási hadjárat Orientación Paul Scheuring Kevin Hooks 2008. június 30. 2007. szeptember 17. 3AKJ01
Michael, Mahone, Zsebes és Bellick egy bizonyos Sona nevű börtönbe kerül, amit egy lázadás óta csak kívülről őriznek. A börtön feketebőrű "nagyfőnöke", Norman St. John/Lechero különböző bánásmódban részesíti a négy új elítéltet. Eközben Lincoln Sara után nyomoz.
2 Tűz és Víz Fire/Water Matt Olmstead Bobby Roth 2008. július 7. 2007. szeptember 24. 3AKJ02
Michael beszél a csatornában élő James Whistlerrel. Zsebes Lechero mellé szegődik, Mahone pedig megkísérli feláldozni Whistlert, hogy kijuthasson a börtönből. A Sona vízkészletét elzárják, ami konfliktusokhoz vezet. Sucre Maricruz nyomára bukkan. Lincolnt megzsarolja egy Gretchen Morgan nevű nő a Cégtől: ha Michael nem juttatja ki a börtönből Whistlert, megölik az elfogott LJ-t és Sarát.
3 A kapcsolat Call Waiting Zack Estrin Milan Cheylov 2008. július 14. 2007. október 1. 3AKJ03
Michael beszélni akar Sarával telefonon, ezért Zsebes segítségét kéri. Lincoln megtalálja LJ-t és Sarát, ám a Cég emberei elmenekülnek a két tússzal. Mahone rossz híreket kap ügyvédjétől, míg Bellick ellenséget szerez magának a börtönben.
4 Beszervezés Good Fences Nick Santora Michael Switzer 2008. július 21. 2007. október 8. 3AKJ04
Miután Lincoln csomagot kap a Cégtől rájön, hogy halálosan komolyak. Michael új szökési terve az áramon múlik. Zakkant visszatér a holtak sorából, hogy a zavart Mahone-t kísértse. Zsebes és Bellick különleges figyelmet kap Lecherótól.
5 Zavaró tényezők Interference Karyn Usher Karen Gaviola 2008. július 28. 2007. október 22. 3AKJ05
Új rab érkezik a börtönbe, aki azt állítja, ismeri Whistlert. Lincoln felkészül egy tengeri szökési tervre Sofiával, Susan megváltoztatja a szökési időpontot. Zsebes legújabb csábításával kísérti a sorsot, Sucre pedig kísérletezik, hogy a Sonába csempésszen néhány árucikket.
6 Célfotó Photo Finish Seth Hoffman Kevin Hooks 2008. augusztus 4. 2007. november 5. 3AKJ06
Mivel veszélyezteti a szökést, Mahone megöli az új férfit, így a börtönben ismét konfliktusok kezdődnek. Miután megtudja, hogy Sara halott, Michael párbajra hívja Whistlert. Mahone ajánlatot kap az FBI-tól.
7 Életben maradni Vamonos Zack Estrin, Kalinda Vazquez Vincent Misiano 2008. augusztus 11. 2007. november 5. 3AKJ07
Michael és Whistler belevág a szökésbe, ám az őrök miatt kénytelenek lesznek visszamászni. Kényszerpárbajba kezdenek, amit később a katonaság zavar meg. Mahone beleegyezik a Cég elleni tanúskodásba. Lechero is beszáll a szökésbe.
8 A tisztítótűz Bang and Burn Christian Trokey, Nick Santora Bobby Roth 2008. augusztus 18. 2007. november 12. 3AKJ08
Susan megbízza Whistlert, végezzen Michaellel. Miután ez nem sikerül, a Cég megtámadja helikopterekkel a börtönt, hogy kihozzák Whistlert. Az akció nem sikerül, Michael pedig bajba kerül: a katonaság valamiért kihozza a börtönből. Lincoln, Sucre és Sofia élete veszélyben forog Susan emberei miatt.
9 A trónkövetelő Boxed In Karyn Usher Craig Ross 2008. augusztus 25. 2008. január 14. 3AKJ09
Michael és Whistler elmond mindent a szökési kísérlettel kapcsolatban a Sona új vezetőjének, aki elfogja Susant, mialatt a nő Lincolnnal találkozik. A Sonában egyre jobban érződik a hatalomátvétel szele. Sammy egyre inkább azon van, hogy kivonja Lecherót a forgalomból. Mahone visszakerül a Sonába, miközben Bellicket párbajra hívják. Az új tábornok magánakciója váratlan fordulatot vesz.
10 Hatalomátvétel Dirt Nap Matt Olmstead, Seth Hoffmann Michael Switzer 2008. szeptember 1. 2008. január 21. 3AKJ10
Sammy átveszi a hatalmat a börtönben, és hajtóvadászatot indít Scofield után. Míg Zsebes azon ügyködik, hogy bekerüljön a szökésbe, Bellick vakmerő lépésre szánja magát - szintén a csapatba kerülés miatt. Lincoln, Sucre és Sofia azon ügyködik, hogyan tudnák kivonni a forgalomból Susant. Sammy és bandája megtalálja Michaeléket, ám végül Lechero segítségével "leölik" a bandát.
11 Startra készen! Under and Out Zack Estrin Greg Yaitanes 2008. szeptember 8. 2008. február 4. 3AKJ11
Egy vihar miatt Michael előbbre hozza a szökést. Lincoln és Sucre a szökést készítik elő, ám a hatóságok valamiért elfogják Sucrét. A szökésbe a fiatal McGrady is beszáll. Eljön a szökés ideje, ám a csapat két felé szakad: Lechero, Bellick és Zsebes akar ugyanis előbb indulni.
12 Menny és Pokol Hell or High Water Nick Santora Kevin Hooks 2008. szeptember 15. 2008. február 11. 3AKJ12
A szökés során Lecherót meglövik, majd Bellickkel és Zsebessel együtt visszaviszik a börtönbe. Michaeléknek sikerül megszökniük, majd találkoznak Lincolnnal. Sucre kilétére rájönnek a hatóságok. McGrady apjával folytatja tovább útját, míg Michaelék a Cég elől menekülnek. Mikor Lincoln végezni akar Mahone-nal, Whistler ellopja az autójukat.
13 Lezáratlan ügy The Art of the Deal Matt Olmstead, Seth Hoffman Nelson McCormick 2008. szeptember 22. 2008. február 18. 3AKJ13
Egy ismerős arc a Sona rabja lesz, míg egy másik örökre eltűnik. Michael és Lincoln elfogják, majd kicserélik Whistlert LJ-re, ám Gretchen emberei lövöldözni kezdenek és Sofia megsebesül. Mahone Whistler és Gretchen szolgálatába áll. Michael elindul, hogy bosszút álljon Saráért.

Források[szerkesztés]