3507-es mellékút (Magyarország)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
3507-es mellékút
Úttípusösszekötő út
Hossza10,692 km
OrszágMagyarország
TartományokHajdú-Bihar vármegye
Az út elejeHajdúböszörmény, 3502
Az út végeHajdúhadház,

A 3507-es számú mellékút egy valamivel több, mint 10,5 kilométeres hosszúságú, négy számjegyű mellékút Hajdú-Bihar vármegye területén; Hajdúböszörménytől húzódik Hajdúhadházig.

Nyomvonala[szerkesztés]

A 3502-es útból ágazik ki, annak a 34+900-as kilométerszelvénye közelében, Hajdúböszörmény történelmi városmagjának északi részén. Bethlen Gábor utca néven indul, kelet felé, majd alig fél kilométer után délnek fordulva az Újfehértói út nevet veszi fel; ugyanott kiágazik belőle északnak a 3509-es út, mely valóságosan is Újfehértóig vezet.

Még a 700. métere előtt újra keletebbnek fordul, egy kis szakaszon Ady Endre tér, majd Hadházi utca lesz a neve. 1,6 kilométer megtételét követően – nem messze Hajdúböszörmény vasútállomás térségének északi szélétől, de már nyílt vágányi szakaszon – keresztezi a Debrecen–Tiszalök-vasútvonal vágányait, onnantól már a Külső Hadházi utca nevet viseli, a belterület keleti széléig.

8,1 kilométer megtételén is túl jár már, amikor elhagyja Hajdúböszörmény területét és átlép Hajdúhadház határai közé. E város belterületének nyugati széle közelében véget is ér, beletorkollva a 4-es főútba, annak majdnem pontosan a 243. kilométerénél. Egyenes folytatása a Hajdúhadház központján át Hajdúsámsonig vezető 4902-es út.

Teljes hossza, az országos közutak térképes nyilvántartását szolgáló kira.kozut.hu adatbázisa szerint 10,692 kilométer.

Története[szerkesztés]

Települések az út mentén[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

  • kira.kozut.hu, lekérdezés időpontja: 2022. július 4.