Zombie Studios

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Zombie Studios
Típus videojáték-fejlesztő
Alapítva 1994.
Megszűnt 2015. január
Székhely  Egyesült Államok, Seattle
Vezetők Mark Long (alapító, társelnök)
Joanna Alexander (alapító, társelnök)
Iparág Videojátékok

A Zombie Studios weboldala

A Zombie Studios egy amerikai független videojáték-fejlesztő cég volt. A vállalatot 1994-ben, Zombie LLC néven alapította meg Joanna Alexander és Mark Long, a David Sarnoff Research Center egykori alkalmazottai. Alexander és Long azután alapította meg a Zombie-t miután 1993-ban a Hasbro megbízásából a Sarnoffnál megterveztek egy virtuális valóságon alapuló játékkonzolt.[1] A Zombie alapítása óta több, mint 30 játékot készített el szinte minden jelentős platformra, kezdve a Sega 32X-től a PlayStation 4-ig bezárólag. 1999 és 2004 között a cég Zombie Inc. néven működött.[2] 2005-ben Direct Action Games néven létrehozták a saját alacsony költségvetésű játékvonalukat, amely keretében alacsonyabb árú játékokat jelentetnek meg személyi számítógépekre és konzolokra egyaránt.

A játékaik számos játékstílust lefednek, így például készítettek már first-person shootert, valós idejű stratégiai játékot, logikai játékot, játéktermi játékot, kalandjátékot, vadászjátékot vagy szimulációs játékot. A Zombie sokféle játékplatformra, köztük PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox és Xbox 360 játékkonzolokra, PlayStation Portable kézikonzolra, személyi számítógépekre és mobiltelefonokra is készített játékokat.

Kiadói vagy forgalmazói kapcsolatuk volt többek között a Bethesda Softworksszel, Konamival, a Ubisofttal, az Activisionnel, az Atarival, a Microsoft Studioszal, a Disney-vel, a RealNetworksszel, a Novalogickal, a Take-Twoval, az America’s Army-val, a Zangóval, a Groove Gameszel, az Encore Software-rel, a Panasonic-kal, a Wild Tangenttel, a Sony-val, a BAM-mel, a Brash Entertainmenttel, a Mobliss-szel, az Ignition Entertainmenttel, a Perfect World Entertainmenttel és az Atlusszal.

A cég alapítása után több, mint húsz évvel, 2015 januárjában bezárt. A vállalat munkatársai Builder Box néven alapítottak új céget, ahova a Blacklight: Retribution jogait is magukkal vitték.[3]

Videojátékaik[szerkesztés]

Direct Action Games[szerkesztés]

Komoly játékok[szerkesztés]

A cég több megbízást is kapott az Amerikai Egyesült Államok hadseregétől, hogy segédkezzenek kiképzési és toborzó játékok elkészítésében.

Források[szerkesztés]

  1. Tanjutco, Mark: Entrepreneur Profile: Mark Long, Zombie Studios (angol nyelven). Gamasutra, 2010. szeptember 15. (Hozzáférés: 2013. június 17.)
  2. Zombie Studios Inc. (angol nyelven). MobyGames. (Hozzáférés: 2013. június 17.)
  3. http://www.zombie.com/

További információk[szerkesztés]