Winkler Nóra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Winkler Nóra
Winkler Nóra 2013 májusában
Winkler Nóra 2013 májusában
Született 1972november 10. (47 éves)
Budapest, Magyarország
Állampolgársága magyar
Nemzetisége magyar
Foglalkozása televízióműsor-vezető
Kitüntetései Prizma Kreatív PR Díj 2014 - Különdíj az Aegon Művészeti Díj rebranding kampányért

Winkler Nóra (Budapest, 1972. november 10. –) rádiós és televíziós műsorvezető, művészeti újságíró, árverésvezető.

Munkái[szerkesztés]

Évekig vezette az Octogon magazint kiadó vállalat gazdasági részét, később reggelente a Danubius Rádió, Danubius Cappuccino Tripla című műsorát, majd azt M1 kulturális híradóját, a Közelit. egy rövid ideig a Sziget TV műsorvezetője is volt. 2004 nyarán Kovács Gábor megkeresésére elindítottak egy napi műsort, KogartCafé címmel a RadioCafén, ahol a magyar kulturális élet szereplői voltak a beszélgetőtársai. Ezzel egy időben a Luxor-show műsorvezetője lett. 2005-től hat éven át vezette a Kultúrház című műsort, majd annak befejezése után a Szélesvászon című filmes magazinműsor vezetője lett.

2000 óta Magyarország vezető aukciósháza, a Kieselbach Galéria árverésvezetője. Rendszeres közreműködő több jótékonysági szervezet adománygyűjtő árverésén, elsősorban a Bátor Tábor Alapítvánnyal szoros a kapcsolata, de dolgozik a Civil Licit, a Down Alapítvány, a Nemzetközi Gyerekmentő Szolgálat javára is. A Design Terminál karácsonyi aukciói mellett több kisebb művészeti aukciót is szervez és vezet.

2005-ben társaival alapította az Artmagazin művészeti lapot, művészeti tárgyú írásai az IPM, a Figyelő, a Marie Claire, az Elle, a Könyves Magazin oldalain jelennek meg.

2012 óta Magyarország legrangosabb magánalapítású irodalmi díjának, az Aegon Művészeti Díjnak kommunikációs, pr- és stratégiai tanácsadója, partnere, estjeinek háziasszonya.

Múzeumi programokra, tárlatvezetésekre rendszeresen kéri fel a Szépművészeti, a Nemzeti Galéria, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Műcsarnok, a győri Rómer Flóris Múzeum, a debreceni MODEM, illetve magánalapítású kereskedelmi galériák és művészeti vásárok.

Kulturális estek, pódiumbeszélgetések, kerekasztalok moderátora irodalom, színház, tánc, képzőművészet területein, illetve olyan előadásokat tart, ahol egyes témák - például pénz, építészet, könyv, telekommunikáció -  művészetben való szerepét, művekben való megjelenését mutatja be.

2015 májusa óta a Libri csoporttal együttműködésben a Libri.hu-n jelennek meg szubjektív könyvajánlói, a Nóra Polca aloldalon.

Kulturális-művészeti történeteit, tapasztalatait a Libri felkérésére és kiadásában Csillagtúra címen írta meg 2012-ben.

Televíziós munkák[szerkesztés]

  • 2004–2007 Luxor Show — M1
  • 2004 Közeli – kulturális híradó — M1
  • 2005–2010 Kultúrház — M1
  • 2010–2011 Szélesvászon — M1

Rádiós munkák[szerkesztés]

  • 2000–2004 Danubius rádió, Danubius Cappuccino Tripla
  • 2004–2005 Radio Cafe, KogartCafé

Díjai[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]