Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2018-12-29

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Ennek az ezoterika,szerencse,babona,hit valaszai nem kellenek[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy a LXII torveny 19. paragrafa mire ad jogosultsagot ?
Azt szeretnem megtudni, hogy a GBV ISBN 978 3 86698 391 5 konyv e valamint 1447102 The Good Seed Slovak mi jelenthet?
Azt szeretnem megtudni, hogy akar elmeletben is de letezik e 7 ik erzek vagy megerzes? Termeszetesen agymukodes nelkul.
--185.188.239.15 (vita) 2018. december 29., 00:00 (CET)[válasz]
válaszok
  • „Ennek az ezoterika,szerencse,babona,hit valaszai nem kellenek”
Ez kinek szól? És miért?
  • „Azt szeretném megtudni, hogy a LXII torveny 19. paragrafa mire ad jogosultsagot ?”
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=A0900062.TV - ebben a törvényben a biztosítókkal kötött szerződésekről van szó. A 19.§-a pedig a biztosító kockázatviseléséről, annak kezdő és befejező időpontjáról. (A „mire ad jogosultságot” félmondatot nem tudom értelmezni...)
  • „Azt szeretnem megtudni, hogy a GBV ISBN 978 3 86698 391 5 konyv e valamint 1447102 The Good Seed Slovak mi jelenthet?”
Ez több kérdés - nagyon tömörítesz!
'GBV' = a 'Der Grute Botschaft Verlag' kiadó nevének rövidítése. (https://gbv-dillenburg.de/en/calendars/tageskalender/the-good-seed/filter/color/slovak.html)
Olvasd el ISBN című szócikkünket! Ebből kiderül - a 3-as kód alapján -, hogy német nyelvű kiadványról van szó. A kód hátralevő többi része magára a kiadványra utal: ki a kiadója, és ez a kiadó mely szám alatt tartja nyilván.
Az angol szöveged túlságosan tömör (talán te tömörítetted): a kiadó egy naptár-kiadványa, vagy ilyen sorozatának neve lehet. Az előtte lévő szám nyilván valamilyen kiadvány-azonosító kód lehet...
  • „Azt szeretnem megtudni, hogy akar elmeletben is de letezik e 7 ik erzek vagy megerzes? Termeszetesen agymukodes nelkul.”
Talán erre a kérésre vonatkozik a címben megfogalmazott feltétel?!
Én - a válaszoló - fizikus vagyok. Ezért határozottan kijelentem: nincs ötnél több érzékszervünk! Év(tíz,száz)ezredek óta ezeket ismerjük: a szem a látásra, a fül a hallásra, az orr a szaglásra, a nyelv az ízlelésre és a bőr a tapintásra, hőérzésre. Az utolsó mindjárt kétféle ingert képes megkülönböztetni! A többi érzet ezek kombinációja, pl. az egyensúly-érzés. De ha elolvasod Érzékszerv című szócikkünket, abból például az derül ki, hogy az erős mágneses teret is érzékeljük szemünk remegésével (de mióta is van erős mágneses tér a környezetünkben?!)... De nincs újabb eddig nem ismert érzékszervünk!
vitorlavita 2018. december 29., 08:24 (CET)[válasz]