Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2016-08-06

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Vászonfehérítő utca[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan jutok el tömegközlekedéssel Miskolc Tiszai pu-tól a Vászonfehérítő utcáig??
--31.46.250.16 (vita) 2016. augusztus 6., 08:29 (CEST)[válasz]
válasz
A Google útvonaltervezőjét használtam, segítségként.
Kimész a pályaudvarról, és megkeresed az 1V vagy a 2V járatot (gondolom, a V betű villamost jelent), vagy a 21-es buszt. Ez a keresés kb. 100 m-es gyaloglást jelent.
Az 1V villamossal 8 megállót mész (13 perc), leszállsz róla a Thököly utcánál (az előző megálló a Szent Anna tér). (A 2V villamos is jó, eddig ugyanaz a vonala, a megállói is.) Innen előre mész kb. 30 m-t, s befordulsz balra a Thököly Imre utcába. Ezen elmész legalább az első sarokig (ez a Bársony János utca), majd innentől kezdődik egy lakótelep, közepében benne a Vászonfehérítő utca. Ha nem tévedsz el benne, akkor bevághatsz innen is. Ha nincs helyismereted, akkor jobb, ha tovább ballagsz a Thököly utcán, a panelház mentén, a következő bal oldali utca is a Vászonfehérítő utca lesz (ez az utca a térképen T betűt formáz)... Ez egy kb. fél km-es séta lesz.
A 21-es buszt is választhatod, a villamosokkal majdnem párhuzamos útvonalon közlekedik. Vele 7 megállót (12 perc) kell menni, a Nagyváthy utcánál kell leszállnod (az előző megálló a Teleki utca). Innen kicsit tovább sétálsz egyenesen, kb. 500 m-t, s eléred a Vászonfehérítő utcát - ha az előbb említett T betű szárába kell menned, akkor középtájon jobb kéz felé kell bekanyarodnod.
vitorlavita 2016. augusztus 6., 11:32 (CEST)[válasz]