Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-11-15

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Köszönet[szerkesztés]

Szia! Köszönöm a segítséget. Kitty - 188.157.68.33 (vita) 2010. november 15., 00:26 (CET)[válasz]

Régies szavak[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni, hogy mit jelent; Pártos ház, KEGYES, IRGALMAS
--194.102.126.6 (vita) 2010. november 15., 08:21 (CET)[válasz]

A pártos ház jelentését nem tudom, talán olyan ház (közösség), amelyben viszálykodás, ellenségeskedés van.
A kegy (leereszkedő) jóindulatot, nagylelkűséget jelent; vagy ha a nő viszonozza a férfi szerelmét, elfogadja az udvarlását; vagy a kegyelem, bocsánat régies változata. Ebből a kegyes kegyet osztogató, nagylelkű; választékos stílusban "szíves", "kedves" (pl. méltóztassék a hadat megtekinteni, kegyes jó nagyuram); a kegyes jeletheti a buzgó vallásosságú személyt (különösen piaristát); lehet kegyelmes, irgalmas; lehet a csalás is kegyes, ha jó szándékkal, a másik fél megóvása céljából mondják.
Az irgalmas valakin megkönyörülő, a bajban segítő; egy gyógyítással foglalkozó szerzetesrend vagy női közösség is lehet irgalmas rend. Felkiáltásban is használják: Irgalmas isten! (Értelmező kéziszótár) - Orion 8 vita 2010. november 15., 17:36 (CET)[válasz]

Arany János Program[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Jó estét!

Szeretném megkérdezni, hogy az Arany János Szakiskolai és Kollégiumi Programból hogy lehet kilépni, mert elvileg (vagyis gyakorlatilag is) kollégistának kell lenni, de én már nem szeretnék.Szóval azért mert nem nekem azt mondták, hogy ez kb. 3 évig tart és mondtam hogy jó az még belefér de már 4. éves vagyok, iskola mellett dolgozok amit nagyon szeretek, de nem bírják fel fogni, hogy engem már semmi és senki nem köt oda és kiszeretnék iratkozni és azt mondták ha kiiratkozok akkor kikell fizetnem mindent!Szóval a lényeg hogy igaz vagy nem?De inkább hogy mit tegyek?

u.i.:Sehol nem néztem még utána mert nem tudtam, hogy hol keressem!Köszönöm!
--Kiscula vita 2010. november 15., 19:16 (CET)[válasz]

Elsősorban ott a honlapjuk (klikk), ahol a következő elérhetőségek vannak feltüntetve:

Arany János Programiroda - Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
cím: 1051 Budapest, Dorottya utca 8. 
tel.: 06-1/235-7245, 
e-mail: ajp@ofi.hu

Szerintem ennél hivatalosabb forrásból nem kaphatsz választ a kérdésekre... – barricade breaker vita 2010. november 15., 20:10 (CET)[válasz]