Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2010-04-20

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

A kereskedelmi 1 ség nyit kapcs teendök[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Azt szeretném megtudni,
--195.199.84.66 (vita) 2010. április 20., 08:51 (CEST)[válasz]

Házi szappan előnyei[szerkesztés]

Ez a kérdés még nyitott. Ha tudod a választ és a forrást is meg tudod adni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szeretnék ár információt tudni a házi szappan előnyeiről. Sokat jelentene ha valaki tudna segíteni. Már mindenféle kép beütöttem a keresőbe a szappanfőzés előnyeit, de semmit nem találtam. A segítségeket és válaszokat köszönöm!
--85.66.159.77 (vita) 2010. április 20., 21:11 (CEST)[válasz]

válasz(?):

Nem igazán értem, miről kérdezel!
A házi szappan előnyeiről? A saját készítésűnek a gyári szappanéval szemben?
Vagy a házi készítésű szappan árkalkulációja érdekel?
Azt írod, hogy semmit sem találtál! Dej'szen, ha én beírom a Google-ba, hogy szappanfőzés - máris 1800 találata van! Én csak az első 50 találatba néztem bele, szinte mind a kisipari-házi szappanfőzésről szól! De a szappankészítés is 22 ezer találatot ad! Szerintem érdemes ebből a sorozatból a harmadik linket elovasni, változatos modern(!) szappankészítési recepteket ad! De biztos vagyok abban, hogy még sok jó cikk van ebben a sorozatban ezen a kiragadott cikken kívül is!
Árkalkulációt szeretnél? Hogyan lehet megszámítani a hortobágyi szikesen "kitermelt" sziksó árát? Vagy a hentestől elkunyerált marhafaggyúét? Vagy a félretett (mert megavasodott) töpörtyű és egyéb zsiradéktartalmú maradékok árát? A modern receptek összetevőit meg a kereskedelem árjegyzékei alapján lehet bekalkulálni...
Végülis a háziszappan előnye mi lehet? Ilyenformán az olcsósága - persze, mert nyilván nem számítod hozzá a magad munkájának költségét sem... Csak te tudod megitélni, hogy neked megéri-e a házi szappanfőzést rendszeressé tenned! Vagy mástól megvásárolni... Tény, hogy a szappanfőző céhek iparosai régen sokkal nagyobb számban voltak, de a gyári készítésű szappanok megjelenésével (a 19. század vége) számuk igencsak megcsappant...
vitorlavita 2010. április 20., 22:48 (CEST)[válasz]